Banjaluka: Klizišta prijete niko ne reaguje

Deset mjeseci nakon majskih i šest nakon avgustovskih poplava i klizišta u Banjaluci pojedina klizišta i dalje prijete kućama ali i životima porodica koje žive u kućama. Nekoliko je dramatičnih primjera.

Republika Srpska 20.03.2015 | 22:43
Banjaluka: Klizišta prijete niko ne reaguje

Jedan od njih je primjer porodice Vidović čija kuća se gotovo svakodnevno zbog klizišta ruši. Niko ne reaguje.

Suze u očima Perse Vidović iz banjalučkog naselja Lauš jasan su dokaz da od majskih i avgustovskih klizišta i poplava nije uradjeno gotovo ništa. Od avgusta Persa koja u kući čiji zidovi se urušavaju svakodnevno živi sa bratom, ocem i maloljetnim sinom traži pomoć od nadležnih gradskih institucija.

Do sada je samo dobila riješenje da kuća nije bezbjedna za život i obećanja da će neko da izadje na teren i bar pokuša da riješi problem.

Porodica Vidović je u septembru dobila rješenje po kojem se mora iseliti iz kuće ali nije im ponudjena nikakva alternativa. Persa priča da od tada ne spava jer svake noći strijepi od novog urušavanja. Posljednje veće urušavanje desilo se prije nekoliko sedmica, i tada su molili da im se pomogne.

Posljednji očajnički korak ove žene jeste apel ljudima dobre volje da pomognu u sanaciji kuće i klizišta ako je to uopšte moguće. Persa priča da i dalje, pored svega, ipak očekuje i pomoć grada Banjaluka. S koje god strane da dodje, očigledno je da je pomoć hitna i neophodna dok ne bude kasno.

BN TV

 

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Василије

20.03.2015 14:18

Е,мој народе,црвени се брину само за себе,зар то више није јасно ко дан!

ODGOVORITE
Name

braindamaged

20.03.2015 15:13

Ako ako, pred izbore su vam dolazili razni crni Gavrani i Drekavci obecavajuci vam sve zivo i mrtvo da bi ste glasali za njih, kad ste tada kratke pameti bili sta sad hocete? Banja Luka je pokazala svoj obraz na izborima i sad trpite i cutite, ne bi mi zao bilo ni da se sva srusi pa da konacno shvatite kako vas primitivac lijevcanski vuce vec 15 godina guzicom za nos!

ODGOVORITE
Name

Buka

20.03.2015 15:47

Ne bi ti bilo zao ni da se sruši? Otkud ti znaš za koga je ko glasao! Mlatiš praznu slamu. Nek ti je na obraz mada se vidi da ga nemaš.

Name

SNOUDEN

20.03.2015 15:43

VJEROVATNO TAJ DIO MJESTANA NEMA POTREBNU CLANSKU KARTU, KOJA OMOGUCAVA SANACIJU KLIZISTA....KAO NA DRUGIM LOKACIJAMA.

ODGOVORITE
Name

divlja jabuka

20.03.2015 18:47

Pa pogledlajte na kakvom terenu su te kuće pravljene! Koja budala se na takvoj strmini usudila praviti kuću. Ilovača, nigdje stijene. I koji bagrovi su izdali urbanističko-tehničku saglasnost!

ODGOVORITE