ЕЛ: Нада још постоји! Како Звезда може до 1/4-финала?!

Поразом од Барселоне није све завршено. Погледајте шта све треба да се поклопи како би црвено-бели прошли групу.

Кошарка 20.03.2015 | 23:00
ЕЛ: Нада још постоји! Како Звезда може до 1/4-финала?!

Црвена звезда је пропустила велику шансу. Имала је Барсу на тацни и прилику да сан о пласману у четвртфинале учини много реалнијом опцијом. Али, прокоцкала је своју велику прилику и испустила Барселону…

Звезда још није математички испала из трке за четвртфинале, али су шансе да се обезбеди пласман међу осам најбољих тимова Европе у домену научне фантастике! Јер, много тога не зависи од црвено-белих. Наравно, задатак за Радоњићеву чету је јасан: Звезда мора да савлада Албу у Берлину, Жалгирис у Каунасу и ПАО код куће, притом разликом већом од пет поена (74:69 резултат утакмице игране у Атини).

То је оно што зависи од Звезде. Али…

Четвртопласирани Панатинаикос, који у овом тренутку има две победе више од Звезде, би до краја требало да изгуби три од четири утакмице. Први меч играју у петак увече против Реала у Атини где нису фаворити, а поготово што Реал жели што пре да овери неко од прва два места у групи и предност домаћег терена у четвртфиналу. То би могао да буде један пораз.

После тога ПАО има отворен пут ка четвртфиналу, а Звезди остаје да се нада чуду. Под чудом се подразумева да атински Зелени изгубе или од Галатасараја у гостима или од Албе на свом паркету. Прва опција би била боља за Звезду, али питање је колико ће Галатасарај “запињати” с обзиром да је дигао руке од Евролиге. Мада, када су Турци и Грци у питању, пријатељски мечеви не постоје… Ако би у та два меча, ПАО уписао један пораз, Звезда би имала шансу да победом већом од седам разлике у последњем колу престигне грчког великана.

С друге стране у игри је и Алба. Зато је боља опција за Звезду да Галата скине скалп Панатинаикосу, а не Алба. Берлински састав би смео да оствари једну победу до краја, али та победа никако не би смела да буде против Звезде. Дакле, у случају да Албатроси победе ПАО или Макаби, а изгубе од Звезде, то им неће бити довољно да буду испред црвено-белих. Наравно, под условом да Радоњићев тим добије све мечеве до краја.

Жалгирис тренутно има победу више од Звезде и такође је у игри. Али, има и тежак распоред. Под условом да Звезда победи Литванце у Каунасу са више од два разлике, њима неће бити довољне ни победе против Барсе кући и Реала у Мадриду да буду испред Звезде.

Звездина нада тиња. Али, ако Реал вечерас не победи у ОАКА Арени, онда црвено-бели немају чему да се надају с обзиром да је нереално очекивати да ПАО изгуби и од Галате и од Албе…

Коментари / 0

Оставите коментар