EL: Nada još postoji! Kako Zvezda može do 1/4-finala?!

Porazom od Barselone nije sve završeno. Pogledajte šta sve treba da se poklopi kako bi crveno-beli prošli grupu.

Košarka 20.03.2015 | 23:00
EL: Nada još postoji! Kako Zvezda može do 1/4-finala?!

Crvena zvezda je propustila veliku šansu. Imala je Barsu na tacni i priliku da san o plasmanu u četvrtfinale učini mnogo realnijom opcijom. Ali, prokockala je svoju veliku priliku i ispustila Barselonu…

Zvezda još nije matematički ispala iz trke za četvrtfinale, ali su šanse da se obezbedi plasman među osam najboljih timova Evrope u domenu naučne fantastike! Jer, mnogo toga ne zavisi od crveno-belih. Naravno, zadatak za Radonjićevu četu je jasan: Zvezda mora da savlada Albu u Berlinu, Žalgiris u Kaunasu i PAO kod kuće, pritom razlikom većom od pet poena (74:69 rezultat utakmice igrane u Atini).

To je ono što zavisi od Zvezde. Ali…

Četvrtoplasirani Panatinaikos, koji u ovom trenutku ima dve pobede više od Zvezde, bi do kraja trebalo da izgubi tri od četiri utakmice. Prvi meč igraju u petak uveče protiv Reala u Atini gde nisu favoriti, a pogotovo što Real želi što pre da overi neko od prva dva mesta u grupi i prednost domaćeg terena u četvrtfinalu. To bi mogao da bude jedan poraz.

Posle toga PAO ima otvoren put ka četvrtfinalu, a Zvezdi ostaje da se nada čudu. Pod čudom se podrazumeva da atinski Zeleni izgube ili od Galatasaraja u gostima ili od Albe na svom parketu. Prva opcija bi bila bolja za Zvezdu, ali pitanje je koliko će Galatasaraj “zapinjati” s obzirom da je digao ruke od Evrolige. Mada, kada su Turci i Grci u pitanju, prijateljski mečevi ne postoje… Ako bi u ta dva meča, PAO upisao jedan poraz, Zvezda bi imala šansu da pobedom većom od sedam razlike u poslednjem kolu prestigne grčkog velikana.

S druge strane u igri je i Alba. Zato je bolja opcija za Zvezdu da Galata skine skalp Panatinaikosu, a ne Alba. Berlinski sastav bi smeo da ostvari jednu pobedu do kraja, ali ta pobeda nikako ne bi smela da bude protiv Zvezde. Dakle, u slučaju da Albatrosi pobede PAO ili Makabi, a izgube od Zvezde, to im neće biti dovoljno da budu ispred crveno-belih. Naravno, pod uslovom da Radonjićev tim dobije sve mečeve do kraja.

Žalgiris trenutno ima pobedu više od Zvezde i takođe je u igri. Ali, ima i težak raspored. Pod uslovom da Zvezda pobedi Litvance u Kaunasu sa više od dva razlike, njima neće biti dovoljne ni pobede protiv Barse kući i Reala u Madridu da budu ispred Zvezde.

Zvezdina nada tinja. Ali, ako Real večeras ne pobedi u OAKA Areni, onda crveno-beli nemaju čemu da se nadaju s obzirom da je nerealno očekivati da PAO izgubi i od Galate i od Albe…

Komentari / 0

Ostavite komentar