Живко Будимир ослобођен оптужби

У Општинском суду у Сарајеву данас је некадашњем предсједнику Федерације БиХ Живку Будимиру изречена пресуда којом је оптужба за недозвољено држање и ношење оружја против њега одбачена.

Босна и Херцеговина 17.03.2015 | 16:31
Живко Будимир  ослобођен оптужби

Суада Рондић, поступајућа судија у овом предмету у образложењу пресуде казала је како је данашња одлука донесена у складу с упутствима Кантоналног суда у Сарајеву.

"Кантонално тужилаштво у Сарајеву оптуженом је стављало на терет да је неовлаштено држао оружје за које никада није прибавио одобрење, за што је запријећена казна затвора од три мјесеца до три године", казала је Рондић.

С друге стране одбрана је истакла да је Будимир оружје добио од некадашњег министарства одбране, када му је оно додијељено као раднику овог министарства.

"Неоспорно је утврђено да је оптужени морао регистровати поменуто оружје и да то није урадио. Оптужени је то и сам казао. Но, да ли се та чињеница може подвести под кривично дјело било је питање", казала је Рондић, а пренијео портал Клиx.ба.

Будимир је у јулу 2014. године проглашен кривим због недозвољеног држања оружја и осуђен на условну казну од шест мјесеци затвора, која неће бити извршена ако у току годину дана од правоснажности пресуде не почини ново кривично дјело.

Коментари / 0

Оставите коментар