Филм о бубњару ''Бијелог дугмета''

Филм "Изгубљено дугме", узбудљива биографска прича о покојном бубњару "Бијелог дугмета" Горану Ипету Ивандићу биће премијерно приказан у Србији 23. марта.

Забава 17.03.2015 | 11:56
Филм о бубњару ''Бијелог дугмета''

ФИЛМ "Изгубљено дугме", узбудљива биографска прича о покојном бубњару "Бијелог дугмета" Горану Ипету Ивандићу биће премијерно приказан у Србији 23. марта у Дому синдиката у оквиру 62. београдског фестивала документарног и краткометражног филма. Филм о узбудљивом и трагичном животу Ипета Ивандића победио је на недавно завршеном деветом Фестивалу документарног рок филма - ДОРФ у Винковцима.

"Изгубљено дугме" открива како је младић из Вареша изградио имиџ музичке звезде већ у 20. години, када је као клинац упао у бенд који је "покорио" земљу са више од 20 милиона становника и зашто су његове соло деонице биле најспектакуларнији део концерата "Бијелог дугмета". Ипетова слава прекинута је на врхунцу каријере кад му је полиција у бубњевима пронашла хашиш и стрпала га на две и по године у затвор. Казна је емотивно и психички уништила Ипета, па је он после затвора упадао из једне кризе у другу, да би његову драму окончала мистериозна смрт у Београду 12. јануара 1994.Његова смрт никада није разјашњена. Службено, Ипе се убио скоком са шестог спрата хотела "Метропол". Неслужбено, Ипе је убијен...

Извор: Новости

Коментари / 0

Оставите коментар