Film o bubnjaru ''Bijelog dugmeta''

Film "Izgubljeno dugme", uzbudljiva biografska priča o pokojnom bubnjaru "Bijelog dugmeta" Goranu Ipetu Ivandiću biće premijerno prikazan u Srbiji 23. marta.

Zabava 17.03.2015 | 11:56
Film o bubnjaru ''Bijelog dugmeta''

FILM "Izgubljeno dugme", uzbudljiva biografska priča o pokojnom bubnjaru "Bijelog dugmeta" Goranu Ipetu Ivandiću biće premijerno prikazan u Srbiji 23. marta u Domu sindikata u okviru 62. beogradskog festivala dokumentarnog i kratkometražnog filma. Film o uzbudljivom i tragičnom životu Ipeta Ivandića pobedio je na nedavno završenom devetom Festivalu dokumentarnog rok filma - DORF u Vinkovcima.

"Izgubljeno dugme" otkriva kako je mladić iz Vareša izgradio imidž muzičke zvezde već u 20. godini, kada je kao klinac upao u bend koji je "pokorio" zemlju sa više od 20 miliona stanovnika i zašto su njegove solo deonice bile najspektakularniji deo koncerata "Bijelog dugmeta". Ipetova slava prekinuta je na vrhuncu karijere kad mu je policija u bubnjevima pronašla hašiš i strpala ga na dve i po godine u zatvor. Kazna je emotivno i psihički uništila Ipeta, pa je on posle zatvora upadao iz jedne krize u drugu, da bi njegovu dramu okončala misteriozna smrt u Beogradu 12. januara 1994.Njegova smrt nikada nije razjašnjena. Službeno, Ipe se ubio skokom sa šestog sprata hotela "Metropol". Neslužbeno, Ipe je ubijen...

Izvor: Novosti

Komentari / 0

Ostavite komentar