Браћа Каљић набавила оружје убици

Браћа Нихад (39) и Исмар (31) Каљић ухапшени су јуче на подручју Зенице и Градишке због сумње да су набавили оружје којим је убијен један странац на подручју Холандије.

Босна и Херцеговина 17.03.2015 | 07:20
Браћа Каљић набавила оружје убици

У Агенцији за истраге и заштиту БиХ (СИПА) рекли су, наводећи иницијале, да су јуче на подручју Зенице и Градишке претресли два објекта с циљем проналаска и привременог одузимања предмета који могу послужити као доказ у даљем поступку.

Активности су спроведене по наредбама Суда и Тужилаштва БиХ, а по молби за пружање међународне правне помоћи Холандије у предмету за међународни организовани криминал. Ове активности се такође односе на шверц дрогом, а којом приликом је једна особа убијена на подручју Холандије.

Браћа Каљић су осумњичена да су набавила оружје и донијела га на мјесто гдје је убиство почињено. Обојица су одраније позната полицији због разних кривичних дјела.

- Осумњичени су познати полицијским органима због неовлашћене трговине дрогом на међународном нивоу - појаснили су у СИПА.

Они су додали да је приликом рада на овом предмету остварена сарадња и са припадницима Обавјештајно-безбједносне агенције БиХ.

Ухапшени су се јуче до закључења овог броја "Гласа Српске" налазили на криминалистичкој обради у просторијама СИПА, послије чега ће бити предати у надлежност Тужилаштва БиХ које ће донијети одлуку о приједлогу притвора за њих.

У Тужилаштву БиХ су рекли да је ријеч о веома опсежној истрази која се води у Холандији, а односи се на међународни организовани криминал и кријумчарење опојне дроге, а у оквиру којих је убијена једна особа.

- Колеге из Холандије дошле су до сазнања да се особе укључене у ова кривична дјела налазе на подручју БиХ, затражили су и добили помоћ од Тужилаштва БиХ - рекли су у поменутом тужилаштву.

Извор: Глас Српске

Коментари / 0

Оставите коментар