Braća Kaljić nabavila oružje ubici

Braća Nihad (39) i Ismar (31) Kaljić uhapšeni su juče na području Zenice i Gradiške zbog sumnje da su nabavili oružje kojim je ubijen jedan stranac na području Holandije.

Bosna i Hercegovina 17.03.2015 | 07:20
Braća Kaljić nabavila oružje ubici

U Agenciji za istrage i zaštitu BiH (SIPA) rekli su, navodeći inicijale, da su juče na području Zenice i Gradiške pretresli dva objekta s ciljem pronalaska i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Aktivnosti su sprovedene po naredbama Suda i Tužilaštva BiH, a po molbi za pružanje međunarodne pravne pomoći Holandije u predmetu za međunarodni organizovani kriminal. Ove aktivnosti se takođe odnose na šverc drogom, a kojom prilikom je jedna osoba ubijena na području Holandije.

Braća Kaljić su osumnjičena da su nabavila oružje i donijela ga na mjesto gdje je ubistvo počinjeno. Obojica su odranije poznata policiji zbog raznih krivičnih djela.

- Osumnjičeni su poznati policijskim organima zbog neovlašćene trgovine drogom na međunarodnom nivou - pojasnili su u SIPA.

Oni su dodali da je prilikom rada na ovom predmetu ostvarena saradnja i sa pripadnicima Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH.

Uhapšeni su se juče do zaključenja ovog broja "Glasa Srpske" nalazili na kriminalističkoj obradi u prostorijama SIPA, poslije čega će biti predati u nadležnost Tužilaštva BiH koje će donijeti odluku o prijedlogu pritvora za njih.

U Tužilaštvu BiH su rekli da je riječ o veoma opsežnoj istrazi koja se vodi u Holandiji, a odnosi se na međunarodni organizovani kriminal i krijumčarenje opojne droge, a u okviru kojih je ubijena jedna osoba.

- Kolege iz Holandije došle su do saznanja da se osobe uključene u ova krivična djela nalaze na području BiH, zatražili su i dobili pomoć od Tužilaštva BiH - rekli su u pomenutom tužilaštvu.

Izvor: Glas Srpske

Komentari / 0

Ostavite komentar