Корпуцијски скандали потресају Италију

Италијанска полиција ухапсила је четири особе, а 51 је под истрагом због корупције у процесу склапања уговора о јавним радовима у вриједности од неколико милијарди евра.

Свијет 16.03.2015 | 16:10
Корпуцијски скандали потресају Италију

Полиција у Фиренци ухапсила је двије особе, а двије ставила у кућни притвор у најновијој истрази о раширеној корупцији.

Ради се о уговорима у вриједности укупно 25 милијарди евра, рекао је полицијски званичник за специјалне операције Марио Паренте на конференцији за новинаре.

Један од ухапшених је Ерколе Инкалза, који је до краја прошле године био на вишој позицији у дирекцији за јавне радове Министарства саобраћаја и инфраструктуре.

Истрага је почела анализом уговора о изградњи дијела жељезничке пруге ТАВ у близини Фиренце, када су уочене различите неправилности и незаконитости, рекао је главни тужилац Ђузепе Креацо.

Ендемска корупција нагриза италијанску политику и привреду упркос обећањима премијера Матеа Ренција да ће ријешити тај проблем.

Три велика корупцијска скандала погодила су Италију прошле године, а у њих су умијешани политичари и бизнисмени у пословима градње брана у Венецији, у вези са Свјетским сајмом "Експо" у Милану и уговорима о јавним радовима у Риму.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

родјо

16.03.2015 18:48

Сутра стизу и наси да склопе који уговор.

ОДГОВОРИТЕ