Korpucijski skandali potresaju Italiju

Italijanska policija uhapsila je četiri osobe, a 51 je pod istragom zbog korupcije u procesu sklapanja ugovora o javnim radovima u vrijednosti od nekoliko milijardi evra.

Svijet 16.03.2015 | 16:10
Korpucijski skandali potresaju Italiju

Policija u Firenci uhapsila je dvije osobe, a dvije stavila u kućni pritvor u najnovijoj istrazi o raširenoj korupciji.

Radi se o ugovorima u vrijednosti ukupno 25 milijardi evra, rekao je policijski zvaničnik za specijalne operacije Mario Parente na konferenciji za novinare.

Jedan od uhapšenih je Erkole Inkalza, koji je do kraja prošle godine bio na višoj poziciji u direkciji za javne radove Ministarstva saobraćaja i infrastrukture.

Istraga je počela analizom ugovora o izgradnji dijela željezničke pruge TAV u blizini Firence, kada su uočene različite nepravilnosti i nezakonitosti, rekao je glavni tužilac Đuzepe Kreaco.

Endemska korupcija nagriza italijansku politiku i privredu uprkos obećanjima premijera Matea Rencija da će riješiti taj problem.

Tri velika korupcijska skandala pogodila su Italiju prošle godine, a u njih su umiješani političari i biznismeni u poslovima gradnje brana u Veneciji, u vezi sa Svjetskim sajmom "Ekspo" u Milanu i ugovorima o javnim radovima u Rimu.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

rodjo

16.03.2015 18:48

Sutra stizu i nasi da sklope koji ugovor.

ODGOVORITE