Портест радника “Аиде”

Протести радника Фабрике обуће Аида из погона у Тузли, Дубоком Потоку и Лукавцу од јутрос трају, а након што није договорен састанак са премијером Бегом Гутићем незадовољни радници кошкали су се са службеницима МУП-а ТК.

Босна и Херцеговина 16.03.2015 | 15:08
Портест радника “Аиде”

Претходно је премијер Гутић напустио сједиште Владе ТК, махнуо радницима и службеним возилом се одвезао на другу локацију. Синдикату Аиде нуђен је састанак са ресорним министром Срђаном Мићановићем, али је таква понуда одбијена.



"Не знам шта ћемо се договорити након данашњег развоја ситуације. Сигурно је да ћемо протестовати и наредних дана, јер желимо рјешење наших проблема“, каже Хасан Ужичанин, потпредсједник Синдиката Аиде.

Радници су узвикивали: "Лопови, лопови...“, а интервенисали су и љекари Службе хитне медицинске помоћи Дома здравља Тузла, који су пружили помоћ радницама са здравственим проблемима.

Раднице, подсјећања ради, траже увезивање радног стажа. Неки од њих имају пет, неки 10, а неки чак 18 година неувезаног стажа. За увезивање стажа за око 300 радника потребно је близу 6 милиона КМ, а такав синдикални захтјев у Влади ТК су оцијенили нереалним.

Радници су одлучили да се врате у фабрику која је од сједишта Владе ТК удаљена стотињак метара, гдје ће се договорити о даљим корацима које ће предузети.

Извор: Клиx.ба

Коментари / 0

Оставите коментар