Катана: Мој одговор свим "милорадима додицима"

Новинарка дневние новине "Ослобођење" Гордана Катана одговорила је на вулгарне и националистичке коментаре које јој је упутио предсједник РС-а Милорад Додик током конференције за новинаре у Бањалуци, која је одржана након засједања Главног одбора СНСД-а. Поручила је да она "није сталак за микрофон, ни стенограф", и да то никада неће бити.

Босна и Херцеговина 16.03.2015 | 07:07
Катана: Мој одговор свим "милорадима додицима"

"Бити новинар значи из дана у дан критички испитивати стварност. Не лагати. Постављати питања, тражити одговоре. У име свих оних који немају привилегију јавне ријечи. У БиХ поготово. Због убијених, прогнаних, преварених, гладних, због Сребренице, Томашице, Казана... Пут је то којим се теже иде. Који сам сама одабрала и никада нисам пожалила", навела је Катана у свом коментару на Фејсбуку.

Истакла је да би у случају да је другачије поступила барем једном, то значило да је издала себе, властите принципе и људе којима је вјеровала.

"Наравно онима који лажу, краду и који то чине наводно у име свог народа, етноса, људи попут мене се не свиђају. Ми смо, мада је тешко повјеровати да такви имају савјест, макар онај ситни црв који нагриза њихово самозадовољство, онај камичак у ципели који жуља. И једини одговор на то су увреде, погрде, пријетње. Јер то је једини језик којим умију говорити. Ја нисам сталак за микрофон. Ни стенограф. И никада нећу то бити. Ето то је мој одговор свим милорадима додицима, свиђало им се то или не", поручила је новинарка Катана.

Подсјетимо, Додик је овој новинарки након постављених питања о збивањима у његовој странци, као и избјегавању трогодишње затворске казне и бијегу из Републике Српске Милета Радишића, упутио низ неумјесних коментара о њеном изгледу, медијској кући у којој ради, те националној припадности.

Ово његово понашање наишло је на оштро осуђивање медијских кућа, те Управног одбора Удружења БХ новинари и Линије за помоћ новинарима.

Извор: Клиx.ба




Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Тамо Далеко Бреее

16.03.2015 06:18

Докле бре висе лагања и мазања оцију црни Мило(к)раде са свим твојим марионетама К(л)осарцима...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПЕТАР

16.03.2015 06:46

УВИЈЕК ЈЕ БИЛО НА СИЛУ ОДРОВОРИТИ СИЛОМ АЛИ ТО ЗА НАСЕГ МИЛОГ ПРЕДСЈЕДНИКА НЕ ВАЗИ, ЈЕР СЕ ПОНАСА СВЕМОГУЦИМ, А КРИВАЦ ЈЕ НАРОД КОЈИ ГА ТРПИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НАСИЛНИК

16.03.2015 06:47

Када прочитам овај текст, онда се слажем да је главни Баја Предсједник СНСД-а, а да ли је Предсједник свих грађана Републике Српске, то је веома дискутабилно, јер то потврђује рачуница, дакле, преко 50% изађе грађана на гласање и од тога добије за промил више од те половине, и резулат је да је он предсједник 20-30% грађана. Главни Баја се предимензионисао и осилио, тако да вријеђа све и свакога, те га као "Предсједника РС" осуђујем за недолчично понашање, гдје све грађане понижава и вријеђа до бола, а као предсједник СНСД-а је одговоран ЦИК БиХ којим му то толерише. Грађани и те како су упознати са његовим гнусном вријеђањем новинара и ТВ кућа, што значи да је све записано сликом и тоном како и Ваш случај поштована госпођо Катана, тако да главни Баја има прилику врло брзо да одговара као и за криминална дјела. Живи били па видјели, а Вама плодоносан рад и објективно објављивање свих чланака.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ветеран

16.03.2015 07:08

НЕКА И СРПСКИ НОВИНАРИ ИСТРАЖУЈУ ГДЈЕ СУ ПОБИЈЕНИ НЕВИНИ ЦИВИЛИ, И БОРЦИ.СУДСТВО БИХ ЈЕ ЦИРКУС, И ТРЕБА ЈАЧЕ УДАРИТИ ПО ЊЕМУ.

Name

ГДС

16.03.2015 06:50

Није њему први пут да се тако понаса са новинарима. Или их псује вредја .,Зар то мозе дозволити себи ЈЕДАН ПРЕСЕДНИК да га тако назовем.Невезано за овај текст јос да додам .Једино ДИКТАТОРИМА на забавама, свадбама итд.Певају познати певаци. А неција деца немају ста да једу .СРАМОТА

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЖИКА Ж

16.03.2015 08:00

СВЕ ИМА СВОЈЕ ГРАНИЦЕ. НА ОВИМ ПРОСТОРИМА ВЛАДА "ИЗАМ" ЗАХВАТИО ЈЕ СВЕ СФЕРЕ ЖИВОТА И РАДА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

крмце

16.03.2015 08:40

Такви смо, какви смо. Власт не пада као метеор са неба, вец је бира вецина народа. У питању је наса свјест. А, то је оно сто је најтезе промјенити. Свијест власти се поклапа са свијести вецине народа, јер једно произилази из другога. Но, неки воле напријед уз брдо, а некима је ласке низ брдо! Само јос да постану свјесни докле?

ОДГОВОРИТЕ
Name

дејан.бл

16.03.2015 10:06

Ова није заслузила боље... питам се да ли српски новинари могу у Сарајеву да се понасају овако. Јос јој забранити улаз у све институције РС а

ОДГОВОРИТЕ
Name

дотт

16.03.2015 10:10

Сељак остаје сељак у било каквом окрузењу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ХОТ

16.03.2015 11:55

ВРЛО БРЗО ЋЕ БАЈА ОДГОВАРАТИ ЗА СВОЈА НЕДЈЕЛА.НАРОДУ ЈЕ ВИШЕ ДОСТА ЊЕГОВИХ ЛОПОВЛУКА И ЛАЖИ,НЕДОЛИЧНОГ ПОНАШАЊА И ВРИЈЕЂАЊА ПОШТЕНИХ НОВИНАРА И ТВ КУЋА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Правда

16.03.2015 12:54

Видјецемо реакцију кад српски новинар у Сарајеву буде питао за српске зртве!?! ( Ако се икада и усуди )

ОДГОВОРИТЕ