Гдје је руски предсједник Владимир Путин?

Наводно због здравствених проблема Владимир Путин није виђен у јавности више од седам дана што је било сасвим довољно да постане предмет нагађања. Међутим, без обзира на нагађања, чињеница је да Путин, петнаест година присутни лидер Русије, није виђен у задње вријеме.

Свијет 15.03.2015 | 15:53
Гдје је руски предсједник Владимир Путин?

Портпарол руског предсједника Владмира Путина, Дмитри Песков рекао је да приче о нестанку Владмира Путина више нису смијешне. Остаје да видимо да ли ће се Путин сутра појавити након заказаног пријема Киргистанског лидера.

Нагађања о томе гдје се налази почела су у сриједу након што је јављено да ће самит у Казахстану, на којем је треба присуствовати, бити одгођен. Песков је био присљен негирати да је руски шеф државе болестан, истичући како је Путиново здравствено стање толико добро да и даље стиском шаке ломи руке.

Дан касније, Путин (62) је пропустио и службени састанак са официрима из Федералне службе безбједности, што је подстакло нагађања да је доживио мождани удар или да је морао на операцију. Нека нагађања ишла су толико далеко да се претпостављало да је Путин чак и умро.

Идући дан швајцарски таблоид Блик објавио је чланак у којем је тврдио да је Путин допутовао у Швајцарску како би присуствовао рођењу дјетета, те да је био уз мајку свога дјетета цијелу седмицу.

Како су навели, мајка је Алина Кабаева, а Путинов портпарол негирао је тврдње швајцарског медија, поручујући да ће уложити жалбу.

Кремљ је редовно негирао спекулације о романтичном односа Кабаеве и Путина који се 2014. године формално развео.

У Русији истичу да је Путин нестајао и прије. Међутим, у Русији нико не говори о Путиновим здравственим проблемима јер он има имиџ јаког и енергичног предсједника који се не може разбољети. Кремљ не чини много како би демантовао гласине у вези Путина што само ствара још више гласина.

У протеклих седам дана упркос покушајима Пескова, односи с јавношћу руског предсједника показали су се катастрофалним. А у средини свега, Кремљ је саопштио да је отпустио америчку ПР компанију Кечум коју је 2006. године ангажовао уочи самита Г8 у Санкт Петербургу и то да помогне промовисати Путинову поруку у западним медијима.

Путин је јако добар у заташкавању, па је тако 2010. године, стигао је на конференцију за новинаре у Украјини са тешком шминком на лицу, а уочљива је била тамна модрица око лијевог ока. Песков је за то окривио лоше освјетљење, али су руски медији саопштили како је предсједник убризгао ботокс.

Сутра би могла бити ријешена мистерија гдје је и шта је са Путином, јер како је најављено Путин ће примити Киргистанског лидера Алмазбека Атамбајева у Санкт Петербургу.

Извор: Клиx.ба

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

ЈА

15.03.2015 16:25

Сигурно се одмара од ове Светске Будалестине!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗОX

15.03.2015 17:06

На аеродрому у Требињу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ББ

15.03.2015 17:13

Ваљда цовјек смије бити мало сам и психицки се одморити од свега сто се десава у задњих неколико мјесеци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

владимир путин

15.03.2015 17:22

Посматрам вас са Мјесеца из најновије базе управо гледам Америку стизем убрзо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босанац

15.03.2015 17:22

Аман људи моји,ене га у Швајцарској,дошао човјек да мало мозак одмори.

ОДГОВОРИТЕ
Name

гдје би био

15.03.2015 20:41

У Русији. Е сад како је,ваљда је добро. Ваља некад узет који дан одмора од медија

ОДГОВОРИТЕ
Name

Розхајаз

15.03.2015 21:15

царе све схто yи лосхе мислу висхе цесх зхивјети ја сам у лугану 30 година он је био 300 метра од мога стана нека зхиви сто година само напред Путине царе

ОДГОВОРИТЕ