Gdje je ruski predsjednik Vladimir Putin?

Navodno zbog zdravstvenih problema Vladimir Putin nije viđen u javnosti više od sedam dana što je bilo sasvim dovoljno da postane predmet nagađanja. Međutim, bez obzira na nagađanja, činjenica je da Putin, petnaest godina prisutni lider Rusije, nije viđen u zadnje vrijeme.

Svijet 15.03.2015 | 15:53
Gdje je ruski predsjednik Vladimir Putin?

Portparol ruskog predsjednika Vladmira Putina, Dmitri Peskov rekao je da priče o nestanku Vladmira Putina više nisu smiješne. Ostaje da vidimo da li će se Putin sutra pojaviti nakon zakazanog prijema Kirgistanskog lidera.

Nagađanja o tome gdje se nalazi počela su u srijedu nakon što je javljeno da će samit u Kazahstanu, na kojem je treba prisustvovati, biti odgođen. Peskov je bio prisljen negirati da je ruski šef države bolestan, ističući kako je Putinovo zdravstveno stanje toliko dobro da i dalje stiskom šake lomi ruke.

Dan kasnije, Putin (62) je propustio i službeni sastanak sa oficirima iz Federalne službe bezbjednosti, što je podstaklo nagađanja da je doživio moždani udar ili da je morao na operaciju. Neka nagađanja išla su toliko daleko da se pretpostavljalo da je Putin čak i umro.

Idući dan švajcarski tabloid Blik objavio je članak u kojem je tvrdio da je Putin doputovao u Švajcarsku kako bi prisustvovao rođenju djeteta, te da je bio uz majku svoga djeteta cijelu sedmicu.

Kako su naveli, majka je Alina Kabaeva, a Putinov portparol negirao je tvrdnje švajcarskog medija, poručujući da će uložiti žalbu.

Kremlj je redovno negirao spekulacije o romantičnom odnosa Kabaeve i Putina koji se 2014. godine formalno razveo.

U Rusiji ističu da je Putin nestajao i prije. Međutim, u Rusiji niko ne govori o Putinovim zdravstvenim problemima jer on ima imidž jakog i energičnog predsjednika koji se ne može razboljeti. Kremlj ne čini mnogo kako bi demantovao glasine u vezi Putina što samo stvara još više glasina.

U proteklih sedam dana uprkos pokušajima Peskova, odnosi s javnošću ruskog predsjednika pokazali su se katastrofalnim. A u sredini svega, Kremlj je saopštio da je otpustio američku PR kompaniju Kečum koju je 2006. godine angažovao uoči samita G8 u Sankt Peterburgu i to da pomogne promovisati Putinovu poruku u zapadnim medijima.

Putin je jako dobar u zataškavanju, pa je tako 2010. godine, stigao je na konferenciju za novinare u Ukrajini sa teškom šminkom na licu, a uočljiva je bila tamna modrica oko lijevog oka. Peskov je za to okrivio loše osvjetljenje, ali su ruski mediji saopštili kako je predsjednik ubrizgao botoks.

Sutra bi mogla biti riješena misterija gdje je i šta je sa Putinom, jer kako je najavljeno Putin će primiti Kirgistanskog lidera Almazbeka Atambajeva u Sankt Peterburgu.

Izvor: Klix.ba

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

JA

15.03.2015 16:25

Sigurno se odmara od ove Svetske Budalestine!!!

ODGOVORITE
Name

ZOX

15.03.2015 17:06

Na aerodromu u Trebinju.

ODGOVORITE
Name

BB

15.03.2015 17:13

Valjda covjek smije biti malo sam i psihicki se odmoriti od svega sto se desava u zadnjih nekoliko mjeseci.

ODGOVORITE
Name

vladimir putin

15.03.2015 17:22

Posmatram vas sa Mjeseca iz najnovije baze upravo gledam Ameriku stizem ubrzo.

ODGOVORITE
Name

Bosanac

15.03.2015 17:22

Aman ljudi moji,ene ga u Švajcarskoj,došao čovjek da malo mozak odmori.

ODGOVORITE
Name

gdje bi bio

15.03.2015 20:41

U Rusiji. E sad kako je,valjda je dobro. Valja nekad uzet koji dan odmora od medija

ODGOVORITE
Name

Rozhajaz

15.03.2015 21:15

care sve shto yi loshe mislu vishe cesh zhivjeti ja sam u luganu 30 godina on je bio 300 metra od moga stana neka zhivi sto godina samo napred Putine care

ODGOVORITE