13 трикова за наношење кармина

И када помислите да знате све о кориштењу кармина, направите простора за још који савјет. Доносимо тринаест генијалних трикова за наношење кармина које свака дама треба да зна.

Мода и љепота 15.03.2015 | 09:16
13 трикова за наношење кармина

- Пилинг усана. За лијепе и његоване усне неопходно је редовно радити пилинг усана. Нанесите лабело па четкицом за зубе пређите пар пута преко њих. На овај начин ћете уклонити оштећену кожу са усана.

- Спријечите трагове кармина на зубима. Након што се нанијели кармин, у уста ставите кажипрст те га стисните уснама. Након што га извучете ван, на прсту ће остати сва боја која се налазила у унутрашњем дијелу усана.

- Кармин умјесто руменила. Омиљену нијансу ружичастог кармина нанесите на образе као замјену за руменило. Водите рачуна да га добро утрљате како не бисте изгледали попут кловна.

- Сјенка за очи – замјена за кармин. Остатке поломљене сјенке немојте бацати. Помијешајте је са балзамом за усне те нанесите умјесто кармина.

- Трик са пудером за дуготрајнији кармин. На усне нанесите жељену нијансу кармина. Узмите марамицу, прислоните је на усне те поспите прозирним пудером. Мала количина пудера ће остати на уснама те заштитити боју од превременог скидања.

-Посвијетлите кармин. Ако вам се десило да сте претјерали са наношењем јарких нијанси, све што треба да урадите јесте да на усне нанесете мало коректора у камену. На овај начин ћете савршено избалансирати боју усана.

- Наносите кармин у два слоја. Нанесите један слој кармина па њежно пољубите папирну марамицу како бисте уклонили вишак уља са усана, а одмах затим нанесите и други слој. На овај начин он ће много дуже остати на вашим уснама.

- Пронађите црвену нијансу кармина која најбоље одговара боји вашег тена. За даме са свјетлијим теном, најбоља је црвена са поднијансама плаве боје. За средње тамну боју коже, изаберите јарко црвену која вуче на наранџасто. Ако имате изразито тамну пут, за вас је идеална тамно црвена боја кармина.

- Истакните усне. Након што нанесете кармин, коректором пређите дуж спољашњих линија усана. Бићете одушевљени добијеним резултатом.

- Поправите оштећени кармин. Сломљени кармин загријте феном за косу те спојите два дијела. Након тога га ставите у замрзивач како би се стврднуо.

- Лаком за косу скините мрље од кармина. На замрљано мјесто нанесите лак за косу и оставите да одстоји десетак минута. Памучном крпом протрљајте мрљу те тканину оперите у машини за веш.

- Трик за природнији изглед усана. Након што нанесете оловку, прстима тапкајте по ивицама усана како бисте ублажили исцртане линије (и да би усне изгледале природније).

- Нанесите прајмер. Још један трик за већу постојаност кармина је да прије него што га нанесете, око ивица усана ставите прајмер.

Извор: Минимагазин

Коментари / 0

Оставите коментар