Идентификован дјечак - убица?

Школски другови дјечака, који је на објављеном снимку "Исламске државе" приказан како пуца у израелског Арапина Мухамеда Саида Исмаил Мусалама, тврде да су га препознали и да је ишао са њима у школу у граду Тулузу.

Свијет 14.03.2015 | 21:31
Идентификован дјечак - убица?

Школски званичник из области Оте-Жарон на југу Француске, Жак Кило рекао је да су ученици изразили увјерење да су препознали дјечака, који нема више од 12 година.

"По питању званичне идентификације поменуте особе, не могу вам ништа рећи. Дјеца из школе `Вокелин` кажу да су препознали једног од својих другова, али морамо бити опрезни са том информацијом", каже Каило.

Он је истакао да су ученици познавали дјечака док је још ишао у Основну школу у Тулузу.

Каило је додао да једно дијете није било у основној школи од 14. марта прошле године, али да не може рећи друге детаље.

Француски званичници су у 12. марта покренули званичну истрагу о видео снимку на којем је, такође и особа, која говори француски језик.
Према наводима извора блиских истрази, на снимку, поред дјечака, је наводно Сабри Есид, који је био повезан са џихадистом Мухамедом Мерахом. Мерах је 2012. године на југу Француске убио три војника, три ученика и рабина.

На снимку је приказан Мусалам како сједи у соби у наранџастом комбинезону и говори о томе како је ангажован и обучаван у израелској обавјештајнох служби. Он је рекао да су га отац и брат охрабривали.

Послије тога приказано је како Мусалам одлази у поље гдје га је убио дјечак, којег је друга особа, која говори француски језик, описала као једног од "младунаца џихада".

(Срна)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Треба бити обазрив с пепознавањима

14.03.2015 20:35

Људи понекад могу пуно лицити једни на друге. Код Арапа мозда се мозе донекле разазнати из које дрзаве долазе али даље је врло теско због хиљадама година зенидбе у уском кругу блиских родјака тако да се гнетика сацувала вјековима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сребреница

15.03.2015 05:55

Овакве сте ви клали у Сребреници.

ОДГОВОРИТЕ
Name

минусима

15.03.2015 09:13

Препоруцујем цитање Генетиц дисордерс ин тхе Араб wорлд написали Лихадх Ал-Газали, профессор ин цлиницал генетицс,1 Ханан Хамамy, профессор ин хуман генетицс,2 анд Схаикха Ал-Арраyад, цонсултант генетицист3

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре сребреница

15.03.2015 11:06

Да јесмо не би сада они били терористи и велика је греска сто нисмо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србија31

15.03.2015 11:24

Велика срамота браћо

ОДГОВОРИТЕ