Identifikovan dječak - ubica?

Školski drugovi dječaka, koji je na objavljenom snimku "Islamske države" prikazan kako puca u izraelskog Arapina Muhameda Saida Ismail Musalama, tvrde da su ga prepoznali i da je išao sa njima u školu u gradu Tuluzu.

Svijet 14.03.2015 | 21:31
Identifikovan dječak - ubica?

Školski zvaničnik iz oblasti Ote-Žaron na jugu Francuske, Žak Kilo rekao je da su učenici izrazili uvjerenje da su prepoznali dječaka, koji nema više od 12 godina.

"Po pitanju zvanične identifikacije pomenute osobe, ne mogu vam ništa reći. Djeca iz škole `Vokelin` kažu da su prepoznali jednog od svojih drugova, ali moramo biti oprezni sa tom informacijom", kaže Kailo.

On je istakao da su učenici poznavali dječaka dok je još išao u Osnovnu školu u Tuluzu.

Kailo je dodao da jedno dijete nije bilo u osnovnoj školi od 14. marta prošle godine, ali da ne može reći druge detalje.

Francuski zvaničnici su u 12. marta pokrenuli zvaničnu istragu o video snimku na kojem je, takođe i osoba, koja govori francuski jezik.
Prema navodima izvora bliskih istrazi, na snimku, pored dječaka, je navodno Sabri Esid, koji je bio povezan sa džihadistom Muhamedom Merahom. Merah je 2012. godine na jugu Francuske ubio tri vojnika, tri učenika i rabina.

Na snimku je prikazan Musalam kako sjedi u sobi u narandžastom kombinezonu i govori o tome kako je angažovan i obučavan u izraelskoj obavještajnoh službi. On je rekao da su ga otac i brat ohrabrivali.

Poslije toga prikazano je kako Musalam odlazi u polje gdje ga je ubio dječak, kojeg je druga osoba, koja govori francuski jezik, opisala kao jednog od "mladunaca džihada".

(Srna)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Treba biti obazriv s pepoznavanjima

14.03.2015 20:35

Ljudi ponekad mogu puno liciti jedni na druge. Kod Arapa mozda se moze donekle razaznati iz koje drzave dolaze ali dalje je vrlo tesko zbog hiljadama godina zenidbe u uskom krugu bliskih rodjaka tako da se gnetika sacuvala vjekovima.

ODGOVORITE
Name

srebrenica

15.03.2015 05:55

Ovakve ste vi klali u Srebrenici.

ODGOVORITE
Name

minusima

15.03.2015 09:13

Preporucujem citanje Genetic disorders in the Arab world napisali Lihadh Al-Gazali, professor in clinical genetics,1 Hanan Hamamy, professor in human genetics,2 and Shaikha Al-Arrayad, consultant geneticist3

ODGOVORITE
Name

re srebrenica

15.03.2015 11:06

Da jesmo ne bi sada oni bili teroristi i velika je greska sto nismo

ODGOVORITE
Name

Srbija31

15.03.2015 11:24

Velika sramota braćo

ODGOVORITE