Осам необичних начина коришћења паметног телефона

Паметни телефони су стално уз нас. Кориситимо их за различите ствари, међутим често заборавимо да је њихова основна улога, поред омогућавања комуникације, да нам омогуће да продуктивније и ефикасније обављамо ствари.

Информационе технологије 14.03.2015 | 07:13
Осам необичних начина коришћења паметног телефона

У наставку вам наводимо неколико можда необичних идеја са портала 2би.ме за коришћење ваших паметних телефона, који вам могу олакшати свакодневни живот, а о којима можда нисте размишљали:

1) Сачувајте флајере за наручивање брзе хране

Уместо да флајере скупљате у фиоци негде у стану, сликајте их и сачувајте као фотографије у свом телефону.

2) Сачувајте цртеже ваше деце

Сликајте сваки цртеж вашег детета и након тога баците папир. Без обзира што био свако више волео да има папир у руци, овако је много већа вероватноћа да ће цртежи бити сачувани.

3) Сачувајте личне податке који вам повремено требају

Некада вам за резервацију авионске карте може требати број вашег пасоша. Због ових и сличних ситуација, добро је да податке као што је ваш број пасоша или број пасоша чланова ваше породице имате увек уз себе.

4) Сачувајте изглед фризуре којом сте задовољни

Уместо да објашњавате какву фризуру желите, једноставно покажите своју слику на којој имате фризуру којом сте задовољни. Ово не важи уколико имате фризуру као аутор овог текста...

5) Сачувајте ознаку кармина који ваша супруга корисити

Ако постоји једна ствар која је најважнија од свих које смо навели, онда је то ова.

6) Сачувајте ознаку и изглед кесе за усисивач

Када год су ми јавили да купим кесу за усисивач, моје питање је било "Како да тражим кесу, која је ознака?". Да се ово не би стално догађало, сликао сам кесу и сада само покажем фотографију продавцу како би знао каква ми је потребна.

7) Фотографишите место где сте паркирали ауто ако није уобичајено

Уколико увече паркирате ауто на неком месту које није уобичајено јер је гужва на паркингу, постоје велике шансе да се ујутру нећете сетити где сте паркирали ауто.

Ово исто важи за паркирање у тржним центрима и слично. Због тога, након што паркирате ауто, сликајте ауто и нешто карактеристично по чему можете препознати локацију где сте паркирали. Ово може бити ознака паркинг подручја у тржном центру или бутик поред кога сте паркирали близу места где станујете.

8) Сачувајте списак ствари које треба да понесете када идете негде често

Без обзира да ли су у питању свакодневни одласци на састанке, или поподневна шетња са бебом у колицима не желите да вам се деси да дођете на одредиште и онда схватите да сте нешто заборавили. Направите списак за овакве ситуације и одвојите неколико минута да проверите да ли сте све понели, пре него што кренете.

Извор: Блиц

Коментари / 0

Оставите коментар