Оре: Велеслалом Фенингеровој и вођство у Свјетском купу!

Актуелна освајачица Светског купа Ана Фенингер тријумфовала је на претпоследњем велеслалому сезоне, у шведском Ореу, и преузела вођство у генералном пласману.

Остали спортови 13.03.2015 | 21:40
Оре: Велеслалом Фенингеровој и вођство у Свјетском купу!

Аустријска скијашица је до пете победе ове сезоне, а 13. у каријери, дошла укупним временом од 2:24.20 минута.

Друго место, са 71 стотинком заостатка, заузела је Италијанка Нађа Фанкини, док је трећа била још једна Аустријанка Ева-Марија Брем, која је била више од секунде иза своје сународнице.

Фенингерова је после прве рунде имала пола секунде предности у односу на још једну сународницу Катрин Цетел, Бремова је била шест стотинки даље, а Фанкинијева на петој позицији. У другој рунди, Италијанка је одскијала сјајно, довољно да надмаши две од три Аустријанке и Швеђанку Сару Хектор, да би Фенингерова потом одскијала рутински за заслужени тријумф.

Најбоље три на претпоследњем велеслалому сезоне следила је Американка Микале Шифрин, испред две италијанске скијашице Федерике Брињоне и Марте Басино, односно Хекторове. Најбољих десет комплетирале су Тајна Барио из Француске, Швајцаркиња Лара Гут и Мануела Мелг из Италије.

Захваљујући тријумфу, Фенингерова је преузела вођство у генералном пласману Светског купа. Пет трка пре краја сезоне, Аустријанка има 1.341 бод, 45 више од Словенке Тине Мазе, која је заузела 20. место првог дана такмичења у Ореу. У поретку велеслалома, Фенингерова је такође прва са 442 бода, испред Бремове са 356.

Такмичење у Ореу се наставља у суботу слаломом.

Коментари / 0

Оставите коментар