Ore: Veleslalom Feningerovoj i vođstvo u Svjetskom kupu!

Aktuelna osvajačica Svetskog kupa Ana Feninger trijumfovala je na pretposlednjem veleslalomu sezone, u švedskom Oreu, i preuzela vođstvo u generalnom plasmanu.

Ostali sportovi 13.03.2015 | 21:40
Ore: Veleslalom Feningerovoj i vođstvo u Svjetskom kupu!

Austrijska skijašica je do pete pobede ove sezone, a 13. u karijeri, došla ukupnim vremenom od 2:24.20 minuta.

Drugo mesto, sa 71 stotinkom zaostatka, zauzela je Italijanka Nađa Fankini, dok je treća bila još jedna Austrijanka Eva-Marija Brem, koja je bila više od sekunde iza svoje sunarodnice.

Feningerova je posle prve runde imala pola sekunde prednosti u odnosu na još jednu sunarodnicu Katrin Cetel, Bremova je bila šest stotinki dalje, a Fankinijeva na petoj poziciji. U drugoj rundi, Italijanka je odskijala sjajno, dovoljno da nadmaši dve od tri Austrijanke i Šveđanku Saru Hektor, da bi Feningerova potom odskijala rutinski za zasluženi trijumf.

Najbolje tri na pretposlednjem veleslalomu sezone sledila je Amerikanka Mikale Šifrin, ispred dve italijanske skijašice Federike Brinjone i Marte Basino, odnosno Hektorove. Najboljih deset kompletirale su Tajna Bario iz Francuske, Švajcarkinja Lara Gut i Manuela Melg iz Italije.

Zahvaljujući trijumfu, Feningerova je preuzela vođstvo u generalnom plasmanu Svetskog kupa. Pet trka pre kraja sezone, Austrijanka ima 1.341 bod, 45 više od Slovenke Tine Maze, koja je zauzela 20. mesto prvog dana takmičenja u Oreu. U poretku veleslaloma, Feningerova je takođe prva sa 442 boda, ispred Bremove sa 356.

Takmičenje u Oreu se nastavlja u subotu slalomom.

Komentari / 0

Ostavite komentar