ДК: Аргентину избацују због расизма, Србија у 1/2-финалу?!

Соуза оптужује Аргентинце да су му нудили банану и називали га мајуном, због чега су у ИТФ покренули поступак против нашег наредног противника у Дејвис купу.

Тенис 13.03.2015 | 16:20
ДК: Аргентину избацују због расизма, Србија у 1/2-финалу?!

Да ли је пут наше Дејвис куп репрезентације у Аргентину отказан?

Тешко је рећи, али и то је једна од опција, према писању страних медија.

Међународна тениска федерација (ИТФ) покренула је поступак против Аргентине, због тврдњи бразилских тенисера да су вређани на расној основи током напетог меча првог кола Светске групе одиграног у Буенос Ајресу прошлог викенда.

Аргентина је тада, упркос вођству Бразила од 2:1 после дуболова, успела да победи резултатом 3:2, тако да је добила право да у четвртфиналу 17, 18. и 19. јула угости нашу репрезентацију, која је у исто време избацила Хрватску са максималних 5:0.

Међутим...

"Називали су ме мајмуном и нудили ми банану. Хтео сам да се жалим судијама, али би ме онда још више прозивали и само би било горе", рекао је Жоао Соуза по повратку у Бразил.

Све се наводно догодило током маратонског дуела Соузе и Леандра Мајера, у недељу, при вођству Бразила од 2:1. После шест сати и 42 минута меч је завршен победом Аргентинца резултатом 7:6, 7:6, 5:7, 5:7, 15:13, тако да је последњи, пети меч, одигран тек у понедељак, с обзиром на то да се у међувремену смрачило.

Играло се напољу, на шљаци.

Одлучујући поен Аргентини донео је Федерико Делбонис против Томаса Белушија резултатом 6:3, 3:6, 6:2, 7:5.

"Никада ми меч није теже пао. Било је много буке, много њих ми се обраћало током сервиса, псовали су ме сваки пут када бих отишао по пешкир. Знали смо да ће бити овако и да нас неће третирати као краљеве", рекао је Белуши.

"Чекамо комплетан извештај супервизора дуела, као и потврду да је било расистичких узвика на рачун Соузе", саопштили су из ИТФ.

Прописи кажу да су казне за расизам новчани пенали или дисквалификација из Дејвис купа.

Ипак, ни Бразилци нису пропустили прилику да провоцирају комшије, па су им током меча, по угледу на Албанце, развили своју заставу уз помоћ дрона.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Навијац

13.03.2015 15:43

Ово је изгледа отисло предалеко... залосно. Ако их избаце, имају сансу да избјегну бруку кад их Ноле и друство налупају 5:0.

ОДГОВОРИТЕ