Погинула, јер од слушалица није чула воз

„Била је пуна живота, музику је обожавала и могла је да пева и плеше по цео дан“, грцајући у сузама причали су данас школски другови Јане Ђурић, која је у јуче погинула на прузи Београд-Бар када ју је, док је ишла у школу са слушалицама на глави, ударио воз.

Србија 12.03.2015 | 18:42
Погинула, јер од слушалица није чула воз

 Од насмејане девојчице, ученице првог разреда средње Пољопривредне школе и чланице кадетске екипе Одбојкашког клуба Ваљево, на комеморацији у школи опростили су се њени другови и професори.

Околности под којима се догодила трагедија и даље су нејасне. Јана је, како се сазнаје, пре одласка на часове у другој смени била код друга који живи у насељу Градац, а у школу се запутила пречицом која води преко барске пруге. У моменту несреће, како су испричали очевици, имала је слушалице у ушима и оборен поглед на прагове пруге којом се кретала, тако да композицију, највероватније, због музике није ни чула ни видела и поред упозоравајућег звука сирене са локомотиве. Машиновођа путничког воза за Пријепоље, који се кретао 30 километара на сат пошто је тек кренуо са железничке станице, практично није могао ништа да учини.



Грцајући у сузама и јецајима, са црвеним ружама у рукама, Јанини другови из И-3 од омиљене другарице опростили су се поред њене фотографије и букета цвећа.

- Нико није тако пленио осмехом и позитивном енергијом. Обожавали смо је јер је била пожртвована и одана другарица, добар ђак и спортисткиња. Музику је обожавала и могла је да пева и плеше по цео дан у учионици и дворишту. Чинила је наше одељење посебним, а сада лети и смеје се међу звездама које је желела да дотакне – испричали су Јанина разредна Јадранка Гајић и другарице Милијана и Сара.

Мештани који живе код стадиона “Крушика” поред пруге, где је Јана настрадала, кажу да велики број људи из Градца тај прелаз свакодневно користи како би “скратили” пут до центра града и насеља Ослободилаца Ваљева, где се налази и Пољопривредна школа.

- Девојчица највероватније није ни знала да је после десетомесечног прекида пруга поново у функцији и да од 5. марта поново саобраћају возови – кажу они.

Јана Ђурић сахрањена је јуче. Њени родитељи, др Богдан, лекар Опште болнице, и Горица, професорка Економске школе, имају старију ћерку, ученицу трећег разреда Ваљевске гимназије.

Извор: Блиц

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Босанска Крупа

12.03.2015 17:44

Нек јој је лака земља... тузно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Француз

12.03.2015 17:51

Залонсно .. нек јој је лака земља .. тузно

ОДГОВОРИТЕ