За ЕУ улица Слободана Милошевића има неприхватљив назив

Предлог да улица у Ранилугу носи име особе оптужене за ратне злочине је неприхватљив и не доприноси дијалогу, саопштила је канцеларија ЕУ на Косову и Метохији, преносе данас приштински медији.

Србија 12.03.2015 | 14:55
За ЕУ улица Слободана Милошевића има неприхватљив назив

"Сматрамо да је предлог да се улица назове према особи која је у Хашом трбиналу оптужена за ратне злочине потпуно је неприхватљив. Такав предлог не доприноси одговорној локалној управи, нити охрабрује дијалог и боље разумевање између заједница на Косову", саопштила је ЕУ, одговарајући на питање портала Калзо (каллxо.цом).

У саопштењу се додаје да "косовски политичари на свим нивоима не би требало да злоупотребљавају болна искуства из прошлости ради решавања будућих питања".

Косовско Министарство администрације и локалне самоуправе саопштило је раније да се противи предлогу општине Ранилуг да једна улица понесе име Слободана Милошевића, а градоначелник Ранилуга Градимир Микић затражио је од Скупштине општине да размотри одлуку и изврши исправку.

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

ллл

12.03.2015 13:59

Ма нека дају јер је најзаслужнији за независност Косова !

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДА СЕ ЗНА

12.03.2015 14:05

СИГУРНО БИ ИМЕНА УЛИЦА ПО СРПСКИМ ГРАДОВИМА ТРЕБАЛА НОСИТИ ИМЕНА СУДИЈА ИЗ ХАГА ИЛИ БАРЕМ ПИЛОТА КОЈИ СУ 72 ДАНА СИПАЛИ ГРАНАТЕ СА оу ПО СРБИМА А ОПЕРАЦИЈА ЈЕ НАЗВАНА МИЛОСРДНИ АНЂЕО. ПРЕДЛАЖЕМ ДА СВАКИ ГРАД У СРБИЈИ И РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ ДА ИМЕ УЛИЦИ ПОД НАЗИВОМ УЛИЦА СЛОБОДАНА МИЛОШЕВИЋА

ОДГОВОРИТЕ
Name

благо нама

12.03.2015 14:14

Свака част на коментару. Само још ндостаје да нам ЕУ одреди орар за посету тоалету. Пу у п.м.

Name

ИИИ

12.03.2015 14:10

ПОЗДРАВ ОД ТИТЕ БРАТЕ СРБИНЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сироке улице

12.03.2015 17:29

А дали им је мозда прихватљива Будака,Павелица, Лубурица и осталих им најамника.

ОДГОВОРИТЕ