Za EU ulica Slobodana Miloševića ima neprihvatljiv naziv

Predlog da ulica u Ranilugu nosi ime osobe optužene za ratne zločine je neprihvatljiv i ne doprinosi dijalogu, saopštila je kancelarija EU na Kosovu i Metohiji, prenose danas prištinski mediji.

Srbija 12.03.2015 | 14:55
Za EU ulica Slobodana Miloševića ima neprihvatljiv naziv

"Smatramo da je predlog da se ulica nazove prema osobi koja je u Hašom trbinalu optužena za ratne zločine potpuno je neprihvatljiv. Takav predlog ne doprinosi odgovornoj lokalnoj upravi, niti ohrabruje dijalog i bolje razumevanje između zajednica na Kosovu", saopštila je EU, odgovarajući na pitanje portala Kalzo (kallxo.com).

U saopštenju se dodaje da "kosovski političari na svim nivoima ne bi trebalo da zloupotrebljavaju bolna iskustva iz prošlosti radi rešavanja budućih pitanja".

Kosovsko Ministarstvo administracije i lokalne samouprave saopštilo je ranije da se protivi predlogu opštine Ranilug da jedna ulica ponese ime Slobodana Miloševića, a gradonačelnik Raniluga Gradimir Mikić zatražio je od Skupštine opštine da razmotri odluku i izvrši ispravku.

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

lll

12.03.2015 13:59

Ma neka daju jer je najzaslužniji za nezavisnost Kosova !

ODGOVORITE
Name

DA SE ZNA

12.03.2015 14:05

SIGURNO BI IMENA ULICA PO SRPSKIM GRADOVIMA TREBALA NOSITI IMENA SUDIJA IZ HAGA ILI BAREM PILOTA KOJI SU 72 DANA SIPALI GRANATE SA ou PO SRBIMA A OPERACIJA JE NAZVANA MILOSRDNI ANĐEO. ПРЕДЛАЖЕМ ДА СВАКИ ГРАД У СРБИЈИ И РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ ДА ИМЕ УЛИЦИ ПОД НАЗИВОМ УЛИЦА СЛОБОДАНА МИЛОШЕВИЋА

ODGOVORITE
Name

благо нама

12.03.2015 14:14

Свака част на коментару. Само још ндостаје да нам ЕУ одреди орар за посету тоалету. Пу у п.м.

Name

ИИИ

12.03.2015 14:10

ПОЗДРАВ ОД ТИТЕ БРАТЕ СРБИНЕ

ODGOVORITE
Name

Siroke ulice

12.03.2015 17:29

A dali im je mozda prihvatljiva Budaka,Pavelica, Luburica i ostalih im najamnika.

ODGOVORITE