Нове верзије Андроида и иОС

Готово истог дана и Гоогле и Аппле представили су нове верзије својих оперативних система намењених мобилним уређајима. Ово су промене које доносе мања унапређења и нове сервисе.

Информационе технологије 12.03.2015 | 07:08
Нове верзије Андроида и иОС

Андроид: Бољи звук и веза

Иако још велики број уређаја чека да добије надоградњу на верзију 5.0, Гоогле је представио нову 5.1 верзију. Ова надоградња треба да донесе побољшања попут могућности директног повезивања на Блуетоотх и Wи-Фи без отварања додатног менија. Ту је подршка за више СИМ картица истовремено, а представљен је и ХД звук за све уређаје са овом верзијом оперативног система. Убачена је и опција за додатну заштиту приликом крађе, тако да сада нико не може да приступи телефону ни после ресетовања. Контрола батерије је унапређена, као и бројни багови који се односе на претрагу на телефону, нотификације и звук.
Засад ће новији модели Неxуса добити надоградњу, а за остале ће бити накнадно објављено.

иОС: Фокус је на здрављу

Уз представљање новог МацБоок рачунара и паметног сата, нова верзија иОС оперативног система је прошла мало испод радара. За разлику од Андроида, иОС 8.2 могу одмах да преузму сви власници иПхоне 4С и новијих модела. Највећи новитет је свакако подршка за Аппле сат, али то корисницима неће много значити, барем до 10. априла, када почиње продаја ових уређаја. Поред тога, ту је исправка бројних багова. Првенствено се мисли на сервисе Мапс и Маил, на које су се многи корисници жалили. Унапређен је и календар, као и стабилност апликације за пуштање музике. Велики додатак је и Хеалтх апликација, која од сада има много више могућности за мерење различитих здравствених параметара.

Извор: Блиц

Коментари / 0

Оставите коментар