Интер изгледа не учи на својим грешкама!

Бађо, Батистута, Фиго, Видић и многи други стигли су прекасно на "Меацу", али то не спречава Манћинија да у клуб позове Туреа...

Фудбал 11.03.2015 | 11:20
Интер изгледа не учи на својим грешкама!

Италијански великан, Интер из Милана, размишља о томе да понови грешку коју је прави пречесто пута у својој новијој прошлости.
"Неразури", који очајнички покушавају да се врате у врх италијанског фудбала одакле су кренули у стрмоглав пад од када их је 2010. године напустио велики Жозе Мурињо, размишљају о томе да наредног лета купе сјајног фудбалера Јају Туреа.

Који ће, а о томе је овде реч, тада већ имати 32 године.

О овоме пишу и италијански и енглески медији, а иницијатор ове идеје је актуелни тренер клуба, Роберто Манћини, који је сарађивао са Туреом током пет заједничких сезона у Манчестер ситију, закључно са 2012. годином.

Шта би Интер добио овом куповином? Фантастичног, али увелико потрошеног и исповређиваног фудбалера, чији је зенит каријере прошао, а о томе сведочи и текућа сезона у Премијер лиги. Не би то био први пут да Интер прекасно доводи велике звезде европског фудбала, а у прилог тврдњи да ни Туре не би ништа спектакуларно урадио на "Меаци" говоре и судбине играча попут Роберта Бађа, Габријела Батистуте, Луиса Фига, Немање Видића, и других, који су у славни клуб долазили после 30-године и, по правилу, били само сенка своје фудбалске фигуре са врхунца каријере.

Некада ни то...

Туре је ове зиме остварио још један фудбалски циљ, са Обалом Слоноваче је освојио и Куп афричких нација, са Барселоном је био и првак Европе и првак Шпаније, у Манчестер ситију је освајао и Премијер лигу и ФА куп и, сада, према Манћинијевим речима, спреман је да се опроба у Серији А.

"Ако, а то би могао да буде случај, буде желео да се опроба у Серији А, ми ћемо потражити нашу шансу, али то неће бити лако", рекао је Манћини поводом евентуалног Туреаовог доласка у вишеструког првака Европе и Италије.

Свакако да неће бити лако, јер ни Сити неће желити да пусти Туреа тек тако, без обештећења, а и његова репутација у свету фудбала неће му дозволити да прихвати било какав уговор који не помиње неколико милиона евра по сезони. И Интер ће му то обезбедити.

Да ли би за те паре клуб могао да купи неколико талентованих фудбалера који би у будућности могли да врате запрљани сјај црној и плавој боји? Да, али... Неких старих навика тешко је одрећи се, биле оне добре или лоше.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

фан

11.03.2015 12:25

Ста је овај Манцини досад освојио у трен каријери па га тако форсирају-ниста.

ОДГОВОРИТЕ