Inter izgleda ne uči na svojim greškama!

Bađo, Batistuta, Figo, Vidić i mnogi drugi stigli su prekasno na "Meacu", ali to ne sprečava Manćinija da u klub pozove Turea...

Fudbal 11.03.2015 | 11:20
Inter izgleda ne uči na svojim greškama!

Italijanski velikan, Inter iz Milana, razmišlja o tome da ponovi grešku koju je pravi prečesto puta u svojoj novijoj prošlosti.
"Nerazuri", koji očajnički pokušavaju da se vrate u vrh italijanskog fudbala odakle su krenuli u strmoglav pad od kada ih je 2010. godine napustio veliki Žoze Murinjo, razmišljaju o tome da narednog leta kupe sjajnog fudbalera Jaju Turea.

Koji će, a o tome je ovde reč, tada već imati 32 godine.

O ovome pišu i italijanski i engleski mediji, a inicijator ove ideje je aktuelni trener kluba, Roberto Manćini, koji je sarađivao sa Tureom tokom pet zajedničkih sezona u Mančester sitiju, zaključno sa 2012. godinom.

Šta bi Inter dobio ovom kupovinom? Fantastičnog, ali uveliko potrošenog i ispovređivanog fudbalera, čiji je zenit karijere prošao, a o tome svedoči i tekuća sezona u Premijer ligi. Ne bi to bio prvi put da Inter prekasno dovodi velike zvezde evropskog fudbala, a u prilog tvrdnji da ni Ture ne bi ništa spektakularno uradio na "Meaci" govore i sudbine igrača poput Roberta Bađa, Gabrijela Batistute, Luisa Figa, Nemanje Vidića, i drugih, koji su u slavni klub dolazili posle 30-godine i, po pravilu, bili samo senka svoje fudbalske figure sa vrhunca karijere.

Nekada ni to...

Ture je ove zime ostvario još jedan fudbalski cilj, sa Obalom Slonovače je osvojio i Kup afričkih nacija, sa Barselonom je bio i prvak Evrope i prvak Španije, u Mančester sitiju je osvajao i Premijer ligu i FA kup i, sada, prema Manćinijevim rečima, spreman je da se oproba u Seriji A.

"Ako, a to bi mogao da bude slučaj, bude želeo da se oproba u Seriji A, mi ćemo potražiti našu šansu, ali to neće biti lako", rekao je Manćini povodom eventualnog Tureaovog dolaska u višestrukog prvaka Evrope i Italije.

Svakako da neće biti lako, jer ni Siti neće želiti da pusti Turea tek tako, bez obeštećenja, a i njegova reputacija u svetu fudbala neće mu dozvoliti da prihvati bilo kakav ugovor koji ne pominje nekoliko miliona evra po sezoni. I Inter će mu to obezbediti.

Da li bi za te pare klub mogao da kupi nekoliko talentovanih fudbalera koji bi u budućnosti mogli da vrate zaprljani sjaj crnoj i plavoj boji? Da, ali... Nekih starih navika teško je odreći se, bile one dobre ili loše.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

fan

11.03.2015 12:25

Sta je ovaj Mancini dosad osvojio u tren karijeri pa ga tako forsiraju-nista.

ODGOVORITE