Званично: Звезда два гола дала Воши из офсајда!

Паркер дао оба гола из офсајда, Јовановић на вишемесечном хлађењу! Судијска комисија прихватила извештај посматрача суђења са тог меча, ситуација код другог гола послата на експертску анализу.

Фудбал 10.03.2015 | 23:00
Званично: Звезда два гола дала Воши из офсајда!

Помоћни арбитар меча између Црвене звезде и Војводине Владимир Јовановић врло вероватно је завршио сезону! Оно што су сви видели у директном преносу јуче је потврдила Судијска комисија ФСС: актулени шампион повео је у петом минуту после очигледне офсајд позиције Џошуе Паркера

Нападач црвено-белих направио је кардиналну и неопростиву грешку, скинувши лопту са ноге Александру Катаију, али ће комплетан цех платити арбитар Јовановић, који није подигао заставицу. Од одговорности није амнестиран ни пети арбитар Ђокић који је Јовановићу сугерисао да је гол постигао Катаи.
"Прихваћен је извештај посматрача суђења с утакмице Црвена звезда - Војводина, одигране 07.03.2015. у оквиру 18. кола Супер лиге, који је евидентирао пропуст првог помоћног судије Владимира Јовановића из 5. минута утакмице, који није сигнализирао офсајд играча домаће екипе. Помоћни судија Владимир Јовановић паузираће у наредним колима Супер лиге. Од посматрача суђења затражено је додатно, детаљније изјашњавање о још једној ситуацији са поменуте утакмице", пише у саопштењу Судијске комисије ФСС

Тензију изазвану великом грешком Јовановића могла би да појача ситуација код другог гола. И ту је евидентиран офсајд, али је ситуација послата на експертску анализу.
"Ту је такође евидентирана офсајд позиција. Имамо добар снимак те ситуације, послали смо је у УЕФА на експертску анализу. Постоје различита тумачења оваквих ситуација. Посматрач суђења добио је додатни рок да се изјасни. Оно што могу да вам кажем јесте да је арбитар Јовановић код првог гола Паркера путем комуникације добио погрешну информацију о стрелцу поготка. То му је повећало оцену, али је пропуст евидентан- ради се о офсајд позицији. Арбитар Јовановић биће суспендован до даљег, сходно тежини прекршаја који је направио", рекао је за МОЗЗАРТ Спорт члан Судијске комисије Ђорђе Жутић.

Коментари / 0

Оставите коментар