Zvanično: Zvezda dva gola dala Voši iz ofsajda!

Parker dao oba gola iz ofsajda, Jovanović na višemesečnom hlađenju! Sudijska komisija prihvatila izveštaj posmatrača suđenja sa tog meča, situacija kod drugog gola poslata na ekspertsku analizu.

Fudbal 10.03.2015 | 23:00
Zvanično: Zvezda dva gola dala Voši iz ofsajda!

Pomoćni arbitar meča između Crvene zvezde i Vojvodine Vladimir Jovanović vrlo verovatno je završio sezonu! Ono što su svi videli u direktnom prenosu juče je potvrdila Sudijska komisija FSS: aktuleni šampion poveo je u petom minutu posle očigledne ofsajd pozicije Džošue Parkera

Napadač crveno-belih napravio je kardinalnu i neoprostivu grešku, skinuvši loptu sa noge Aleksandru Kataiju, ali će kompletan ceh platiti arbitar Jovanović, koji nije podigao zastavicu. Od odgovornosti nije amnestiran ni peti arbitar Đokić koji je Jovanoviću sugerisao da je gol postigao Katai.
"Prihvaćen je izveštaj posmatrača suđenja s utakmice Crvena zvezda - Vojvodina, odigrane 07.03.2015. u okviru 18. kola Super lige, koji je evidentirao propust prvog pomoćnog sudije Vladimira Jovanovića iz 5. minuta utakmice, koji nije signalizirao ofsajd igrača domaće ekipe. Pomoćni sudija Vladimir Jovanović pauziraće u narednim kolima Super lige. Od posmatrača suđenja zatraženo je dodatno, detaljnije izjašnjavanje o još jednoj situaciji sa pomenute utakmice", piše u saopštenju Sudijske komisije FSS

Tenziju izazvanu velikom greškom Jovanovića mogla bi da pojača situacija kod drugog gola. I tu je evidentiran ofsajd, ali je situacija poslata na ekspertsku analizu.
"Tu je takođe evidentirana ofsajd pozicija. Imamo dobar snimak te situacije, poslali smo je u UEFA na ekspertsku analizu. Postoje različita tumačenja ovakvih situacija. Posmatrač suđenja dobio je dodatni rok da se izjasni. Ono što mogu da vam kažem jeste da je arbitar Jovanović kod prvog gola Parkera putem komunikacije dobio pogrešnu informaciju o strelcu pogotka. To mu je povećalo ocenu, ali je propust evidentan- radi se o ofsajd poziciji. Arbitar Jovanović biće suspendovan do daljeg, shodno težini prekršaja koji je napravio", rekao je za MOZZART Sport član Sudijske komisije Đorđe Žutić.

Komentari / 0

Ostavite komentar