Снијег и даље кочи експлоатацију

Шумско газдинство "Дрина" и Рудник боксита "Сребреница" још нису наставили радове на експлоатацији шуме и руде, због високог снијега и непроходности шумских путева који онемогућавају извођење радова у шуми и на површинским коповима.

Република Српска 10.03.2015 | 12:52
Снијег и даље кочи експлоатацију

Директор "Дрине" Ратко Мајсторовић рекао је Срни да се већ пет радних дана не обавља сјеча шуме, као ни извлачење и отпремање дрвних сортимената, јер је немогуће доћи до шумских одјела гдје је планирана експлоатација шуме и обављена дознака стабала предвиђених за овогодишњу сјечу.

"За сутра смо договорили да ангажујемо механизацију једне приватне фирме да очисти барем неке шумске путеве, да бисмо могли наставити шумске радове", каже Мајсторовић.

Директор сребреничког Рудника боксита Младен Радић рекао је Срни да је висина снијега на површинским коповима 70 центиметара, и да не очекују да ће наставити експлоатацију и отпремање руде прије идућег мјесеца, јер ће, и након отапања снијега, бити потребно неколико дана да се санирају прилазни путеви и копови уреде, да би се могли безбједно наставити радови на експлоатацији и извлачењу руде из копова на депонију.

Из Општинског штаба Цивилне заштите Срни је речено да су санирани сви кварови на електро-мрежи и да је нормализовано снабдијевање електричном енергијом цијеле територије сребреничке општине.

Очешћени су сви локални путеви и ради се на чишћењу неких кракова некатегорисаних путева до неколико насељених удаљених заселака. Јуче је прочишћен пут и до најудаљеније Мјесне заједнице Лука гдје је висина снијега износила један метар и било је намета снијега у неким усјецима и до два метра висине.

Снабдијевање водом је уредно, а телефонске и интернет везе функционишу без сметњи.

Коментари / 0

Оставите коментар