Бегановић размишља о повлачењу из службе

Имам Селведин Бегановић сматра да премјештање у други џемат у било ком дијелу БиХ није рјешење када је ријеч о његовој и безбједности његове породице, јер вехабије знају гдје се креће.

Босна и Херцеговина 10.03.2015 | 10:21
Бегановић размишља о повлачењу из службе

"Напади ће бити настављени било гдје у БиХ. Пријете ми из цијеле БиХ, знају моје кретање и због свега што се догодило размишљам о повлачењу из службе", рекао је Бегановић.

Он је за "Глас Српске" рекао да га је Ријасет Исламске заједнице у БиХ разријешио дужности имама у Великој Кладуши, након што су га неколико пута напале вехабије.

Бегановић је напоменуо да је он један од ријетких имама који је јавно преносио ставове поглавара Исламске заједница у БиХ Хусеина Кавазовића о дјеловању вехабијског покрета.

На имама Бегановића, који је познат по критикама вехабија, ове године извршена су четири напада. Посљедњи пут нападнут је ножем 21. фебруара у учионици у којој држи наставу у Трнови, код Велике Кладуше. Његов шеснаестогодишњи син Амар Бегановић нападнут је 3. марта у мјесту Поријечани, код Високог.

Селведин Бегановић је јавности познат по отвореном писму које је прошле године упутио Билалу Боснићу, неформалном вођи вехабијског покрета у БиХ, у којем је критиковао праксу врбовања и слања омладине из БиХ на сиријско и ирачко ратиште.

 

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Бошњак

10.03.2015 09:29

Гдје је сада правна држава, гдје је полиција, да заштити Имама Бегановића. С***м се у овакву полицију, која нече да заштити човјека који је критиковао вехабије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цезар

10.03.2015 09:42

Нападан и на крају склоњен само зато што је уствари нормалан. Није то случај само у овој "струци" него је то још израженије у другим струкама. Нападају и склањају људе који знају да би се увалили на та мјеста. А тек су донекле писмени. Негативна селекција царује у РС и ФЕД БиХ то јест у читавој БиХ. Резултати су и те како видљиви. Све што су неки позитивни људи створили до уназад 20 година ови данас потпуно уништише. Како прећи на позитивну селекцију кад је већина народа наопако насадјена? А демократија је то јест одлучује већина односно она већина која изадје на ј..ене изборе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нешто ту смрди

10.03.2015 10:18

Не бих да душу гријешим али све су прилике да је хоџа сам себе пријављивао тј.да уопште није ни било напада на њега.Син који је такођер пријавио напад у Високом признао је то полицији.Обзиром да их је Мирсад Кебо посјећивао мислим да и Миле Додик са својим причама о опасности од вехабија има умјешане прсте.За сада само нагађам, а брзо ће се све открити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

вјерник

10.03.2015 11:21

Ништа му ја не вјерујем, како је његов син слагао тако може и он. Нека ми Бог опрости али видјет ћете за кратко шта је стварност.( истина).

ОДГОВОРИТЕ
Name

007

10.03.2015 12:26

Овај случај треба да реши верска заједница у својим редовима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xy

10.03.2015 14:15

Ако вјерске заједнице буду ријешавале тјелесне повреде или лажне оптужбе, онда...