Лајчак: БиХ нема времена за губљење

Замјеник премијера и министар спољниих послова Словачке Мирослав Лајчак изјавио је да Босна и Херцеговина нема времена за губљење када је у питању формирање власти у овој земљи, преноси Анадолија.

Босна и Херцеговина 10.03.2015 | 09:15
Лајчак: БиХ нема времена за губљење

Одговарајући на питање новинара Анадолије у вези са формирањем власти и актуелном политичком ситуацијом у БиХ, Лајчак је казао како у овој земљи у протеклом периоду није било значајног напретка, али, додао је да је ипак оптимистичнији него раније.

Нагласио је такође како је Европска унија у том смислу направила значајан корак покретањем инцијативе за БиХ, те да је она подржана од свих политичких партија у земљи.

Лајчак је указао на значај што скоријег формирања власти на државном и нивоу једног од ентитета.

"Босна и Херцеговина нема тај луксуз да оволико чека са формирањем владе. Неопходно је да се до формирања власти дође што прије. Нарочито је битно да политички актери на федералном нивоу схвате озбиљност ове ситуације", казао је Лајчак.

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Освит

10.03.2015 09:00

Само нам јос ти фалис.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалиста

10.03.2015 09:59

Наше вријеме је прошло. То је исто када поредимо кад деда у 75 година каже да му је жао што се није оженио до сада али ће да се жени ускоро, док нађе какву младу и лијепу дјевојку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГАСТАРБАЈТЕР

10.03.2015 10:27

У интересу насилно убијених, осиромасених и распамецених грађана ове јадне државе и јос јаднијих ентитета... без одлагања и хитно примјенити мјере ЕУ против политичара-клептомана у БиХ... Забраните клептоманима путовање у ЕУ, блокирајте им рацуне у банкама и објавите све сто о њима имате у фолдерима тајних слузби... и основни проблем ове и овакве БиХ це бити успјесно рјесен... Урадите то одмах или конацно престаните прицати о БиХ, јер ми је мука од вас таквих какви јесте, ви политичари из ЕУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

недјо2

10.03.2015 10:58

Овај је неунистив исти Пантелија и Баја дрекавац докле висе ти имас право ста трабанте један. Овај искоци цим отворис пастету. Иди куци и Вицко и ти досадили сте и Богу и народу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цезар

10.03.2015 13:46

ЕУ нас зафркава већ 20 година.

ОДГОВОРИТЕ