Lajčak: BiH nema vremena za gubljenje

Zamjenik premijera i ministar spoljniih poslova Slovačke Miroslav Lajčak izjavio je da Bosna i Hercegovina nema vremena za gubljenje kada je u pitanju formiranje vlasti u ovoj zemlji, prenosi Anadolija.

Bosna i Hercegovina 10.03.2015 | 09:15
Lajčak: BiH nema vremena za gubljenje

Odgovarajući na pitanje novinara Anadolije u vezi sa formiranjem vlasti i aktuelnom političkom situacijom u BiH, Lajčak je kazao kako u ovoj zemlji u proteklom periodu nije bilo značajnog napretka, ali, dodao je da je ipak optimističniji nego ranije.

Naglasio je takođe kako je Evropska unija u tom smislu napravila značajan korak pokretanjem incijative za BiH, te da je ona podržana od svih političkih partija u zemlji.

Lajčak je ukazao na značaj što skorijeg formiranja vlasti na državnom i nivou jednog od entiteta.

"Bosna i Hercegovina nema taj luksuz da ovoliko čeka sa formiranjem vlade. Neophodno je da se do formiranja vlasti dođe što prije. Naročito je bitno da politički akteri na federalnom nivou shvate ozbiljnost ove situacije", kazao je Lajčak.

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Osvit

10.03.2015 09:00

Samo nam jos ti falis.

ODGOVORITE
Name

Realista

10.03.2015 09:59

Naše vrijeme je prošlo. To je isto kada poredimo kad deda u 75 godina kaže da mu je žao što se nije oženio do sada ali će da se ženi uskoro, dok nađe kakvu mladu i lijepu djevojku.

ODGOVORITE
Name

GASTARBAJTER

10.03.2015 10:27

U interesu nasilno ubijenih, osiromasenih i raspamecenih građana ove jadne države i jos jadnijih entiteta... bez odlaganja i hitno primjeniti mjere EU protiv političara-kleptomana u BiH... Zabranite kleptomanima putovanje u EU, blokirajte im racune u bankama i objavite sve sto o njima imate u folderima tajnih sluzbi... i osnovni problem ove i ovakve BiH ce biti uspjesno rjesen... Uradite to odmah ili konacno prestanite pricati o BiH, jer mi je muka od vas takvih kakvi jeste, vi političari iz EU.

ODGOVORITE
Name

nedjo2

10.03.2015 10:58

Ovaj je neunistiv isti Pantelija i Baja drekavac dokle vise ti imas pravo sta trabante jedan. Ovaj iskoci cim otvoris pastetu. Idi kuci i Vicko i ti dosadili ste i Bogu i narodu.

ODGOVORITE
Name

Cezar

10.03.2015 13:46

EU nas zafrkava već 20 godina.

ODGOVORITE