Клизиште уништило пут Будва - Цетиње

Невјероватни снимак направљен дроном показује застрашујуће посљедице клизишта које је уништило магистрални пут у Будва - Цетиње у Црној Гори.

Регион 09.03.2015 | 15:58
Клизиште уништило пут Будва - Цетиње

Недавне падавине у Црној Гори створиле су огромне проблеме какве не памте ни најстарији суграђани у овој држави, а житељи подручја око Будве све чешће на питање "Како је", одговарају са "Срушило се пола града"!

Села у околини Будве Станишићи, Лапићи, Брајићи и Побори одсјечена су од града, највише су настрадали Марковићи, а одрони изгледају сабласније од некадашњег катастрофалног земљотреса.

Оваквој ситуацији је највише допринијела алармантна ситуација на путу Будва - Цетиње који је затворен за саобраћај и питање је када ће се овом магистралом поново собраћати, јер су обилне падавине покренуле клизиште које је уништило магистрални пут у селу Марковићи. 100 метара асфалта је потонуло 80 центиметара, а отвориле су се и бројне пукотине дубоке неколико метара!

Клизиште је срушило једну кућу, док су околне у опасности јављају Вијести.

Предсједник Општине Будва Лазар Рађеновић је објаснио да се пукотина на асфалту појавила на мјесту гдје је одавно примјећено клижиште, али су најновије јаке кише довеле до великог остећења коловоза.

Рађеновић је рекао да ће бити потребно "неколико мјесеци" да се санира оштећени дио пута, али да то мора бити завршено до почетка туристичке сезоне.

Према ријечима директора Дирекције за саобраћај Сава Параче, када је санација у питању биће потребни мјесеци.

"То се не може тако брзо урадити. Морате зауставити читаво брдо које клиза. Не знам хоћемо ли ући у сезону, али видјет ћемо. Учинићемо све што је у нашој моћи да урадимо то до сезоне", рекао је он.

Парача објашњава да морају заобићи процес јавних набавки, јер у том, случају због тендера и других процедура, радови не би могли почети ни за годину.

Извор: Независне новине

Коментари / 0

Оставите коментар