Klizište uništilo put Budva - Cetinje

Nevjerovatni snimak napravljen dronom pokazuje zastrašujuće posljedice klizišta koje je uništilo magistralni put u Budva - Cetinje u Crnoj Gori.

Region 09.03.2015 | 15:58
Klizište uništilo put Budva - Cetinje

Nedavne padavine u Crnoj Gori stvorile su ogromne probleme kakve ne pamte ni najstariji sugrađani u ovoj državi, a žitelji područja oko Budve sve češće na pitanje "Kako je", odgovaraju sa "Srušilo se pola grada"!

Sela u okolini Budve Stanišići, Lapići, Brajići i Pobori odsječena su od grada, najviše su nastradali Markovići, a odroni izgledaju sablasnije od nekadašnjeg katastrofalnog zemljotresa.

Ovakvoj situaciji je najviše doprinijela alarmantna situacija na putu Budva - Cetinje koji je zatvoren za saobraćaj i pitanje je kada će se ovom magistralom ponovo sobraćati, jer su obilne padavine pokrenule klizište koje je uništilo magistralni put u selu Markovići. 100 metara asfalta je potonulo 80 centimetara, a otvorile su se i brojne pukotine duboke nekoliko metara!

Klizište je srušilo jednu kuću, dok su okolne u opasnosti javljaju Vijesti.

Predsjednik Opštine Budva Lazar Rađenović je objasnio da se pukotina na asfaltu pojavila na mjestu gdje je odavno primjećeno kližište, ali su najnovije jake kiše dovele do velikog ostećenja kolovoza.

Rađenović je rekao da će biti potrebno "nekoliko mjeseci" da se sanira oštećeni dio puta, ali da to mora biti završeno do početka turističke sezone.

Prema riječima direktora Direkcije za saobraćaj Sava Parače, kada je sanacija u pitanju biće potrebni mjeseci.

"To se ne može tako brzo uraditi. Morate zaustaviti čitavo brdo koje kliza. Ne znam hoćemo li ući u sezonu, ali vidjet ćemo. Učinićemo sve što je u našoj moći da uradimo to do sezone", rekao je on.

Parača objašnjava da moraju zaobići proces javnih nabavki, jer u tom, slučaju zbog tendera i drugih procedura, radovi ne bi mogli početi ni za godinu.

Izvor: Nezavisne novine

Komentari / 0

Ostavite komentar