Космет: Српкиње се продају за 20 долара

Девојке из Ниша, Крушевца, Врања и Београда већ неколико година уназад одлазе у гртадове на Косову, где своје сексуалне услуге наплаћују 20 долара.

Србија 08.03.2015 | 15:19
Космет: Српкиње се продају за 20 долара

Простититушу се пре свега са припадницима Кфора, али и са Албанцима, не праве никакву разлику између њих, битно им је једино да су добре платише.

"Највише Српкиња има у хотелу 'Гранд' у Приштини, али увече могу да се виде и на улицама, где отворено нуде своје услуге", прича Врањанац, добро упућен у трговину људима на Косову.

Саговорник листа указује да су последњих година Албанци преместили проституцију у окриље приватних домова и пословне пратње, како не би били откривени.

"У последње време много младих Београђанки долази индивидуално на Косово, сместе се у хотел и крену да уновчавају најстарији занат на свету. Управо оне су спустиле тарифе за сексуалне услуге са 50 на 20 долара", прича човек из Врања.

Млада Нишлијка (21) каже да је незапослена и да у свом родном граду "нема шансе да пронађе посао".

"Због тога сам недавно била месец дана у Приштини", прича саговорница. "Имала сам собу у хотелу, и без макроа зарадила доста новца, јер су припадници Кфора незајажљиви. Јесте да ми је тарифа била тричава, али ако у току једног дана имам десет клијената, онда то испадне лепа цифра, а о тим парама сам до јуче могла само да сањам", испричала је она.

Девојке из Србије, како објашњава, приликом проституисања не инсистирају да мушкарац буде "заштићен". С друге стране, младе Албанке, које су почеле озбиљно да конкуришу девојкама и Србије, не улазе у кревет са клијентом ако не користи заштиту.

У извештајима америчког Стејт департмента, објављеним минулих година, наводи се да је Косово изворишна, одредишна и, по свој прилици, транзитна земља за жене и децу који су изложени трговини, у сврху сексуалне експлоатације.

Полиција континуирано извештава да је могуће да се интерна трговина, која обухвата и Србе са Косова, дешава и на северу покрајине, пише у једном од извештаја Стејт департмента. Занимљиво је да је и југ централне Србије до пре неколико година био оаза трговине белим робљем. Тада су на обећања о лакој заради довитљивих макроа населе многе девојке, старости од 14 до 24 године, из Молдавије, Русије па и наше земље.

У Бујановцу потврђују да су се препродајом девојака бавили заједно и Срби и Албанци, за које не постоји административна линија Србије и Косова, јер су и за време оружаних сукоба на овом подручју "братски" разрадили шверцерске канале белог робља. Била је и јавна тајна да су на простору између Бујановца и Великог Трновца, у тамошњим кафанама и кафићима, радиле конобарице које су морале и "прековремено" да одрађују "посао" у кревету са гостима.

У једном кафе-бару на периферији Бујановца радила је Бугарка која је отворено признала да је била препродавана пет пута. Тврдила је да јој није лоше, јер је зарађивала доста новца, а задовољне су биле и њене газде. Срби и Албанци, трговци белим робљем, зарађивали су својевремено на овим пословима до стотину хиљада долара месечно, док су се девојке препродавале, зависно од изгледа и старости, од 1.000 па до 3.000 долара.

На мети српских макроа, који сарађују са албанским колегама са Косова, најчешће су младе девојке у сиромашнијим градовима на југу Србије, пише "Мондо". Како се сазнаје, њих "типују" по кафићима, где су оне ионако спремне да заврше у кревету са сваким мушкарцем који им плати пар пића.

Врбују их обећањима да ће да раде као конобарице или хостесе на Косову. Када их предају колегама са КиМ, убрзо се девојке пребацују колима до многих дискотека и клубова, где се приморавају на проституцију.

Извор: Србија Данас

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

немања

08.03.2015 14:47

Те дјевојке нису криве вецини слуцајева, а маркои заслузују дозивотну.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саво

08.03.2015 15:29

Цуј нису криве, прода се за пар пица и није крива. Ајде молим те. Постена дјевојка неце прихватити пице од свакога, а те сто прихватају, оне таквим својим гестом дају до знања да се могу купити, јер сви знамо засто мускарац цасти неку дјевојку у кафани, да је одведе у кревет, па ако она пристане да пије на његов рацун аутоматски пристаје и на несто висе...

Name

бајко

08.03.2015 14:50

Треба им увести фискалне касе да не варају државу. Додик уводи касе свима . Паметан?

ОДГОВОРИТЕ
Name

проституција

08.03.2015 16:53

То је цисти курвалук и саме на то пристају лаксе им се преврнути на ледја сат времена него да копају и да цијепају дрва.јасам самохрана мајка троје дјеце напатила ам се ко магаре у зивоту .радије би умрла него се понизила и пала толико ниско.то је воља тих дјевојака и њихов лицни избор зараде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хвала Богу

08.03.2015 17:35

Јесам просила, јесам цистила али никад нисам ово радила. Тако, немојте помислити да се све српско мозе **бати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јулио

08.03.2015 19:46

То је на западу сасвим нормалан посао,плацају порез,пензионо ,а имају и здравствено осигурање.ако има тога на косову ,треба да буде легално и да су осигуране.мада сам увелико против проституције ,али ако се вец немозе другције онда бар легализоват,пада су осигуране као и остала радна снаха.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мислис Јулио у Холандији?

08.03.2015 22:18

Они на све стављају порез али нема сколе за проститутке. Цак и тај порез је илегалан јер не мозе се тразити добит на матерници у могуцности заразе гдје је цак и ХИВ најмањи проблем. Имати најбогатију краљевску породицу у Европи на тај нацин је јадно. Али ако помислимо да се цак и Принцеза бавила проституцијом и своју матерницу дјелила са дилером дроге, Фризом, Сацирбегом и Бог зна с колико јос није цудно.

ОДГОВОРИТЕ