Kosmet: Srpkinje se prodaju za 20 dolara

Devojke iz Niša, Kruševca, Vranja i Beograda već nekoliko godina unazad odlaze u grtadove na Kosovu, gde svoje seksualne usluge naplaćuju 20 dolara.

Srbija 08.03.2015 | 15:19
Kosmet: Srpkinje se prodaju za 20 dolara

Prostititušu se pre svega sa pripadnicima Kfora, ali i sa Albancima, ne prave nikakvu razliku između njih, bitno im je jedino da su dobre platiše.

"Najviše Srpkinja ima u hotelu 'Grand' u Prištini, ali uveče mogu da se vide i na ulicama, gde otvoreno nude svoje usluge", priča Vranjanac, dobro upućen u trgovinu ljudima na Kosovu.

Sagovornik lista ukazuje da su poslednjih godina Albanci premestili prostituciju u okrilje privatnih domova i poslovne pratnje, kako ne bi bili otkriveni.

"U poslednje vreme mnogo mladih Beograđanki dolazi individualno na Kosovo, smeste se u hotel i krenu da unovčavaju najstariji zanat na svetu. Upravo one su spustile tarife za seksualne usluge sa 50 na 20 dolara", priča čovek iz Vranja.

Mlada Nišlijka (21) kaže da je nezaposlena i da u svom rodnom gradu "nema šanse da pronađe posao".

"Zbog toga sam nedavno bila mesec dana u Prištini", priča sagovornica. "Imala sam sobu u hotelu, i bez makroa zaradila dosta novca, jer su pripadnici Kfora nezajažljivi. Jeste da mi je tarifa bila tričava, ali ako u toku jednog dana imam deset klijenata, onda to ispadne lepa cifra, a o tim parama sam do juče mogla samo da sanjam", ispričala je ona.

Devojke iz Srbije, kako objašnjava, prilikom prostituisanja ne insistiraju da muškarac bude "zaštićen". S druge strane, mlade Albanke, koje su počele ozbiljno da konkurišu devojkama i Srbije, ne ulaze u krevet sa klijentom ako ne koristi zaštitu.

U izveštajima američkog Stejt departmenta, objavljenim minulih godina, navodi se da je Kosovo izvorišna, odredišna i, po svoj prilici, tranzitna zemlja za žene i decu koji su izloženi trgovini, u svrhu seksualne eksploatacije.

Policija kontinuirano izveštava da je moguće da se interna trgovina, koja obuhvata i Srbe sa Kosova, dešava i na severu pokrajine, piše u jednom od izveštaja Stejt departmenta. Zanimljivo je da je i jug centralne Srbije do pre nekoliko godina bio oaza trgovine belim robljem. Tada su na obećanja o lakoj zaradi dovitljivih makroa nasele mnoge devojke, starosti od 14 do 24 godine, iz Moldavije, Rusije pa i naše zemlje.

U Bujanovcu potvrđuju da su se preprodajom devojaka bavili zajedno i Srbi i Albanci, za koje ne postoji administrativna linija Srbije i Kosova, jer su i za vreme oružanih sukoba na ovom području "bratski" razradili švercerske kanale belog roblja. Bila je i javna tajna da su na prostoru između Bujanovca i Velikog Trnovca, u tamošnjim kafanama i kafićima, radile konobarice koje su morale i "prekovremeno" da odrađuju "posao" u krevetu sa gostima.

U jednom kafe-baru na periferiji Bujanovca radila je Bugarka koja je otvoreno priznala da je bila preprodavana pet puta. Tvrdila je da joj nije loše, jer je zarađivala dosta novca, a zadovoljne su bile i njene gazde. Srbi i Albanci, trgovci belim robljem, zarađivali su svojevremeno na ovim poslovima do stotinu hiljada dolara mesečno, dok su se devojke preprodavale, zavisno od izgleda i starosti, od 1.000 pa do 3.000 dolara.

Na meti srpskih makroa, koji sarađuju sa albanskim kolegama sa Kosova, najčešće su mlade devojke u siromašnijim gradovima na jugu Srbije, piše "Mondo". Kako se saznaje, njih "tipuju" po kafićima, gde su one ionako spremne da završe u krevetu sa svakim muškarcem koji im plati par pića.

Vrbuju ih obećanjima da će da rade kao konobarice ili hostese na Kosovu. Kada ih predaju kolegama sa KiM, ubrzo se devojke prebacuju kolima do mnogih diskoteka i klubova, gde se primoravaju na prostituciju.

Izvor: Srbija Danas

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

nemanja

08.03.2015 14:47

Te djevojke nisu krive vecini slucajeva, a markoi zasluzuju dozivotnu.

ODGOVORITE
Name

Savo

08.03.2015 15:29

Cuj nisu krive, proda se za par pica i nije kriva. Ajde molim te. Postena djevojka nece prihvatiti pice od svakoga, a te sto prihvataju, one takvim svojim gestom daju do znanja da se mogu kupiti, jer svi znamo zasto muskarac casti neku djevojku u kafani, da je odvede u krevet, pa ako ona pristane da pije na njegov racun automatski pristaje i na nesto vise...

Name

bajko

08.03.2015 14:50

Treba im uvesti fiskalne kase da ne varaju državu. Dodik uvodi kase svima . Pametan?

ODGOVORITE
Name

prostitucija

08.03.2015 16:53

To je cisti kurvaluk i same na to pristaju lakse im se prevrnuti na ledja sat vremena nego da kopaju i da cijepaju drva.jasam samohrana majka troje djece napatila am se ko magare u zivotu .radije bi umrla nego se ponizila i pala toliko nisko.to je volja tih djevojaka i njihov licni izbor zarade.

ODGOVORITE
Name

Hvala Bogu

08.03.2015 17:35

Jesam prosila, jesam cistila ali nikad nisam ovo radila. Tako, nemojte pomisliti da se sve srpsko moze **bati.

ODGOVORITE
Name

Julio

08.03.2015 19:46

To je na zapadu sasvim normalan posao,placaju porez,penziono ,a imaju i zdravstveno osiguranje.ako ima toga na kosovu ,treba da bude legalno i da su osigurane.mada sam uveliko protiv prostitucije ,ali ako se vec nemoze drugcije onda bar legalizovat,pada su osigurane kao i ostala radna snaha.

ODGOVORITE
Name

Mislis Julio u Holandiji?

08.03.2015 22:18

Oni na sve stavljaju porez ali nema skole za prostitutke. Cak i taj porez je ilegalan jer ne moze se traziti dobit na maternici u mogucnosti zaraze gdje je cak i HIV najmanji problem. Imati najbogatiju kraljevsku porodicu u Evropi na taj nacin je jadno. Ali ako pomislimo da se cak i Princeza bavila prostitucijom i svoju maternicu djelila sa dilerom droge, Frizom, Sacirbegom i Bog zna s koliko jos nije cudno.

ODGOVORITE