Корупција и криминал у свим јавним институцијама

Предсједница Удружења за борбу против корупције, криминала и дискриминације у институцијама и јавним установама у БиХ Ирина Ловрић организирала је данас протест због непроцесуирања криминала и корупције коју пријављује од 2009. године.

Босна и Херцеговина 08.03.2015 | 14:55
Корупција и криминал у свим јавним институцијама

Она је данас новинарима у Сарајеву казала да се корупција и криминал догађа у свим јавним установама и институцијама у БиХ, али је нагласила да је највише евидентираних случајева у државним, здравственим и образовним институцијама.

Подсјетила је да је у њеном случају донесена прва антологијска пресуда за мобинг који је преживљавала седам година јер је пријавила корупцију и криминал док је била упосленица Фонда за повратак БиХ.

Но, додаје Ловрић, иако су много људи у БиХ осјетили неке од облика корупције и криминала на својој кожи, и даље постоји само декларативно залагање и опредијељеност за борбу против корупције и криминала.

Указала је и на дискриминацију према старијим особама у БиХ од којих многи живе на ивици сиромаштва или се налазе у екстремном сиромаштву што је, мишљења је Ловрић, поразно јер су управо они изградили БиХ, али сада немају право на основно људско право - живот.

Додала је да су у БиХ све категорије друштва дискриминиране, али не само то, много трпе посљедице криминала и свих негативних друштвених појава у БиХ, земљи која је на дну свјетских љествица свега што се оцјењује као позитивно.

Ово Удружење пријавило је неколико десетина случајева корупције у државним институцијама и јавним установама у БиХ.

Извор: Фена

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

РС

08.03.2015 14:06

Ова зена је неурацунљива потпуно. Њена првостепена пресуда це бити на апелацији оборена јер је изрекла судиница која није увазила врло битне и оцигледне доказе одбране

ОДГОВОРИТЕ
Name

Знам је

08.03.2015 14:12

Постовани БН.Не насједајте на ову и овакве.И она је добила посао преко везе,довео је Ивица Мариновић бивши замјеник у министарству за људска права и избјеглице.И бас је запослио у Фонд за повратак а Фонд је под тим министарством.Директор Фонда је није хтио као Ивица и ево толике године она њега прогања а не он њу.Видии се да јој је нестало пара да се затезе па основала сатро организацију.А изгледа као са плаката за порниц.Зато вас молим провјерите ко је,ста је,од којих родитеља па је онда дајте у вијести.Хвала у нади да ћете ово објавити..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Амела

09.11.2015 20:24

За разлику од тебе ма..уне о њој све има на инетернету па прочитај сам или изађи пред народ и представи се ко си, па ти можда и повјерујемо бар како се зовеш. ха ха ха :)

Name

Мелица

14.12.2023 09:34

Након свих ових година апсолутно се слазем с Вама. Једна страсна манипулаторка која људе тзв. активисте материјално и интелектуално искористава.

Name

дивља јабука

08.03.2015 15:04

"Знам је" и "РС", ви дакле тврдите да нема корупције и криминала у институцијама РС, ФЕД БиХ и БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

алгол

08.03.2015 15:10

Упознао сам је у једној емисију на тв пинк. Изгледала је ко да је управо дошла са штајге

ОДГОВОРИТЕ
Name

Станиша

16.11.2015 19:32

Ма не смијеш ти њој ни прићи чим кријеш свој идентитет. Изађи и ти пред медије и народ ако смијеш. Као да би она то смјела да није испаравна. Нисте јој жени успјели ништа пронаћи, па се користите оним старим провјереним: НИЈЕ МИ ДАЛА ПА ЈЕ КУРВА. Ха, ха, провидни сте.

Name

Мелица

14.12.2023 11:08

У праву сте, дно од особе