Korupcija i kriminal u svim javnim institucijama

Predsjednica Udruženja za borbu protiv korupcije, kriminala i diskriminacije u institucijama i javnim ustanovama u BiH Irina Lovrić organizirala je danas protest zbog neprocesuiranja kriminala i korupcije koju prijavljuje od 2009. godine.

Bosna i Hercegovina 08.03.2015 | 14:55
Korupcija i kriminal u svim javnim institucijama

Ona je danas novinarima u Sarajevu kazala da se korupcija i kriminal događa u svim javnim ustanovama i institucijama u BiH, ali je naglasila da je najviše evidentiranih slučajeva u državnim, zdravstvenim i obrazovnim institucijama.

Podsjetila je da je u njenom slučaju donesena prva antologijska presuda za mobing koji je preživljavala sedam godina jer je prijavila korupciju i kriminal dok je bila uposlenica Fonda za povratak BiH.

No, dodaje Lovrić, iako su mnogo ljudi u BiH osjetili neke od oblika korupcije i kriminala na svojoj koži, i dalje postoji samo deklarativno zalaganje i opredijeljenost za borbu protiv korupcije i kriminala.

Ukazala je i na diskriminaciju prema starijim osobama u BiH od kojih mnogi žive na ivici siromaštva ili se nalaze u ekstremnom siromaštvu što je, mišljenja je Lovrić, porazno jer su upravo oni izgradili BiH, ali sada nemaju pravo na osnovno ljudsko pravo - život.

Dodala je da su u BiH sve kategorije društva diskriminirane, ali ne samo to, mnogo trpe posljedice kriminala i svih negativnih društvenih pojava u BiH, zemlji koja je na dnu svjetskih ljestvica svega što se ocjenjuje kao pozitivno.

Ovo Udruženje prijavilo je nekoliko desetina slučajeva korupcije u državnim institucijama i javnim ustanovama u BiH.

Izvor: Fena

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

RS

08.03.2015 14:06

Ova zena je neuracunljiva potpuno. Njena prvostepena presuda ce biti na apelaciji oborena jer je izrekla sudinica koja nije uvazila vrlo bitne i ocigledne dokaze odbrane

ODGOVORITE
Name

Znam je

08.03.2015 14:12

Postovani BN.Ne nasjedajte na ovu i ovakve.I ona je dobila posao preko veze,doveo je Ivica Marinović bivši zamjenik u ministarstvu za ljudska prava i izbjeglice.I bas je zaposlio u Fond za povratak a Fond je pod tim ministarstvom.Direktor Fonda je nije htio kao Ivica i evo tolike godine ona njega proganja a ne on nju.Vidii se da joj je nestalo para da se zateze pa osnovala satro organizaciju.A izgleda kao sa plakata za pornic.Zato vas molim provjerite ko je,sta je,od kojih roditelja pa je onda dajte u vijesti.Hvala u nadi da ćete ovo objaviti..

ODGOVORITE
Name

Amela

09.11.2015 20:24

Za razliku od tebe ma..une o njoj sve ima na ineternetu pa pročitaj sam ili izađi pred narod i predstavi se ko si, pa ti možda i povjerujemo bar kako se zoveš. ha ha ha :)

Name

Melica

14.12.2023 09:34

Nakon svih ovih godina apsolutno se slazem s Vama. Jedna strasna manipulatorka koja ljude tzv. aktiviste materijalno i intelektualno iskoristava.

Name

divlja jabuka

08.03.2015 15:04

"Znam je" i "RS", vi dakle tvrdite da nema korupcije i kriminala u institucijama RS, FED BiH i BiH.

ODGOVORITE
Name

algol

08.03.2015 15:10

Upoznao sam je u jednoj emisiju na tv pink. Izgledala je ko da je upravo došla sa štajge

ODGOVORITE
Name

Staniša

16.11.2015 19:32

Ma ne smiješ ti njoj ni prići čim kriješ svoj identitet. Izađi i ti pred medije i narod ako smiješ. Kao da bi ona to smjela da nije isparavna. Niste joj ženi uspjeli ništa pronaći, pa se koristite onim starim provjerenim: NIJE MI DALA PA JE KURVA. Ha, ha, providni ste.

Name

Melica

14.12.2023 11:08

U pravu ste, dno od osobe