Бијели лук за лице и нокте

Бели лук је природни антибиотик који можете да искористите да се изборите са бубуљицама, или гљивичним инфекцијама на стопалима, да ојачате крте нокте, ублажите упалу уха...

Мода и љепота 07.03.2015 | 21:04
Бијели лук за лице и нокте

ВЕРОВАТНО мислите да знате све о изванредно лековитим својствима белог лука, али мање је познато да можете да га користите и за "битку" са бубуљицама или гљивичним инфекцијама на стопалима. Довољно је да у млаку воду ставите мало згњеченог белог лука и да у њој намачете стопала, и за неколико дана биће потпуно здрава.

Ако имате проблема са акнама, пресеците чен лука, стисните га прстима и неколико пута дневно прислоните на бубуљице и благо протрљајте, како би кожа упила есенцијално уље.

Овај моћан природни антибиотик може да вам помогне и да ојачате крте нокте. Мало ситно исецканог белог лука ставите у безбојан лак за нокте и оставите да одстоји седам дана, а затим га мажите уобичајено. Нокти ће брзо бити лепши, здравији и неће се листати и пуцати.

Познато је већ да овај незаобилазни зачин у кухињи може да ублажи упалу уха, а истраживања су показала да екстракт белог лука ефикасно зауставља развој бактерија, вируса и гљивица. Сок који добијете цеђењем ченова, немојте да сипате директно у ухо, већ намажите споља, на болна места.

Ову вишеструко корисну биљку можете да користите и као природан пестицид, тако што ћете у води да помешате мало минералног уља, течног сапуна и ситно исецкане ченове. Попрскајте тиме цвеће у врту и штеточине ће побећи "главом без обзира".


МОЖДА НИСТЕ ЗНАЛИ...

- Бели лук су морали да једу робови који су градили пирамиде, како би повећали снагу и издржљивост

- Један чен има свега четири калорије

- Кина је највећи произвођач на свету

- Постоји чак 300 различитих врста

Извор: Новости

Коментари / 0

Оставите коментар