Тина Вајратер освојила спуст у Гармишу!

Лихтенштајнска скијашица Тина Вајратер тријумфовала је на претпоследњем спусту овогодишњег Светског купа, који је одржан у немачком Гармиш-Партенкирхену.

Остали спортови 07.03.2015 | 16:00
Тина Вајратер освојила спуст у Гармишу!

Вајратерова је до прве победе после скоро 15 месеци, а четврте у каријери, дошла у времену од 1:40.94 минута.

Друго место, са 51 стотинком заостатка, заузела је актуелна освајачица елитног такмичења Ана Фенингер, док се на трећем степенику победничког постоља нашла Словенка Тина Мазе.

Вајратерова је, без сумње, одскијала своју најбољу трку ове сезоне, надмашивши Мазе, која је била на стази пре ње. До краја трке, Фенингерова је успела да надмаши Словенку за четири десетинке, а скијашицама на подијуму припретила је још једна Аустријанка Никол Хосп, која је била само три стотинке иза Мазе.

Иза најбоље четири скијашице следила је Словенка Илка Штухец, испред Нађе Фанкини из Италије и Американке Линдзи Вон. Првих десет комплетирале су Швајцаркиње Лара Гут и Доминик Гисин, односно Елизабет Гергл из Аустрије.

На челу генералног пласмана Мазе сада имqа 1.145 бодова, 44 више од Фенингерове. У поретку спуста, прва је Вонова са 366 бодова, испред Фенингерове са 287 и Немице Викторије Ребенсбург са 269.

Такмичење у Гармишу наставља се у недељу супервелеслаломом.

Коментари / 0

Оставите коментар