Русија: Мекдоналдс води рат против нас

Руски званичници оштро су данас критиковали америчке гиганте "Кока колу" и "Мекдоналдс" због њихових "нездравих производа", упоређујући рекламне кампање тих компанија са ратом против руских грађана.

Свијет 05.03.2015 | 22:01
Русија: Мекдоналдс води рат против нас

"Агресивни маркетинг који спроводе - који нема никакве везе са нашом кулинарском традицијом - упоредив је са ратом против нашег народа", изјавио је помоћник руског премијера Дмитрија Медведева, Генадиј Онишченко за радио "Руска служба новости".

Онишченко, који се претходно налазио на месту начелника санитетске службе, прошле године је изјавио да кока кола и пепси представљају "хемијско оружје", изражавајући жаљење што се они не налазе на листи производа из увоза које је Русија забранила као одговор на санкције Запада уведене Москви због кризе у Украјини, пренео је АФП.

"Наша деца већ пију више кока коле од млека. Када је реч о ''Мекдоналдсу'' - они морају да промене свој мени, и друго културу хране", рекао је Онишченко.

Председавајући Одбора за спољне послове руске Државне Думе Алексеј Пушков данас је, такође, позвао "Мекдоналдс" и "Кока колу" да се повуку из Русије.

"Зар ''Мекдоналдс'' и ''Кока кола'' не желе да подрже Обамине санкције и ослободе нас својих производа? Били би лојални својим принципима, а ми би били здравији", написао је на Твитеру Пушков.

Извор: Тањуг

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

домољуб

05.03.2015 21:12

Рат цивилизација.....Цијенимо све западно, а они нама хемиско орузије упаковано у сарене слаткисе...

ОДГОВОРИТЕ
Name

јоксим

05.03.2015 23:17

Ма трују они и свој народ без разлике. Све су они прво испробали на Американцима. Сад шире бизнис. Профит је профит.

Name

добар сервис

05.03.2015 23:29

За многе је то једини доступан ресторан. За мене сендвиц ујутру и кафа, кока кола је одраз новог нацина зивота гдје цак и млади имају стомацне тегобе те им треба сода бикарбона.

Name

ББ

06.03.2015 07:32

А водка је супер,колико млади попију водке умјесто млијека.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СССС

06.03.2015 08:43

ТЕРАЈ ТО ВАН ИЗ ДРЖАВЕ НЕКА ЈЕДЕ ТО С....Е ОНАЈ М....Н У ВАШИНГТОНУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

06.03.2015 10:50

Каква је то храна када се не поквари за 2 мјесеца. Мислим да сте ви објавили пост како су студенти из БЛ-а направили истраживање. Ставите комад меса у кока колу па ћете видјети шта ће се догодити иа 24 сата. Треба њима увести огромне порезе и контроле сваки дан, кажњавати их због нечега.. .Узети им што више новца и отјерати. Њих једино боли ако их удариш по новчанику...

ОДГОВОРИТЕ