Rusija: Mekdonalds vodi rat protiv nas

Ruski zvaničnici oštro su danas kritikovali američke gigante "Koka kolu" i "Mekdonalds" zbog njihovih "nezdravih proizvoda", upoređujući reklamne kampanje tih kompanija sa ratom protiv ruskih građana.

Svijet 05.03.2015 | 22:01
Rusija: Mekdonalds vodi rat protiv nas

"Agresivni marketing koji sprovode - koji nema nikakve veze sa našom kulinarskom tradicijom - uporediv je sa ratom protiv našeg naroda", izjavio je pomoćnik ruskog premijera Dmitrija Medvedeva, Genadij Oniščenko za radio "Ruska služba novosti".

Oniščenko, koji se prethodno nalazio na mestu načelnika sanitetske službe, prošle godine je izjavio da koka kola i pepsi predstavljaju "hemijsko oružje", izražavajući žaljenje što se oni ne nalaze na listi proizvoda iz uvoza koje je Rusija zabranila kao odgovor na sankcije Zapada uvedene Moskvi zbog krize u Ukrajini, preneo je AFP.

"Naša deca već piju više koka kole od mleka. Kada je reč o ''Mekdonaldsu'' - oni moraju da promene svoj meni, i drugo kulturu hrane", rekao je Oniščenko.

Predsedavajući Odbora za spoljne poslove ruske Državne Dume Aleksej Puškov danas je, takođe, pozvao "Mekdonalds" i "Koka kolu" da se povuku iz Rusije.

"Zar ''Mekdonalds'' i ''Koka kola'' ne žele da podrže Obamine sankcije i oslobode nas svojih proizvoda? Bili bi lojalni svojim principima, a mi bi bili zdraviji", napisao je na Tviteru Puškov.

Izvor: Tanjug

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

domoljub

05.03.2015 21:12

Rat civilizacija.....Cijenimo sve zapadno, a oni nama hemisko oruzije upakovano u sarene slatkise...

ODGOVORITE
Name

joksim

05.03.2015 23:17

Ma truju oni i svoj narod bez razlike. Sve su oni prvo isprobali na Amerikancima. Sad šire biznis. Profit je profit.

Name

dobar servis

05.03.2015 23:29

Za mnoge je to jedini dostupan restoran. Za mene sendvic ujutru i kafa, koka kola je odraz novog nacina zivota gdje cak i mladi imaju stomacne tegobe te im treba soda bikarbona.

Name

BB

06.03.2015 07:32

A vodka je super,koliko mladi popiju vodke umjesto mlijeka.

ODGOVORITE
Name

SSSS

06.03.2015 08:43

TERAJ TO VAN IZ DRŽAVE NEKA JEDE TO S....E ONAJ M....N U VAŠINGTONU.

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

06.03.2015 10:50

Kakva je to hrana kada se ne pokvari za 2 mjeseca. Mislim da ste vi objavili post kako su studenti iz BL-a napravili istraživanje. Stavite komad mesa u koka kolu pa ćete vidjeti šta će se dogoditi ia 24 sata. Treba njima uvesti ogromne poreze i kontrole svaki dan, kažnjavati ih zbog nečega.. .Uzeti im što više novca i otjerati. Njih jedino boli ako ih udariš po novčaniku...

ODGOVORITE