НБА: Миротић опет блистао, Нуркић и Ловерњ се ''хладили''!

У ноћи између уторка и среде победе у НБА лиги остварили су Сакраменто, Кливленд, Денвер, Шарлот, Атланта, Чикаго и Јута, а утакмице су обележили нови рекорд Леброна Џејмса и још једна сјајна партија Николе Миротића, као и одсуство Јусуфа Нуркића и Жофрија Ловерња.

Кошарка 04.03.2015 | 10:40
НБА: Миротић опет блистао, Нуркић и Ловерњ се ''хладили''!

У дану када је објављено да ће кошаркашка легенда Владе Дивац постати потпредседник Сакрамента, клуба у чијем дресу је доживео блиставе НБА тренутке, његови Кингси су му подарили тријумф над Њујорком од чак 38 разлике - 124:86.

Никси нису могли да парирају ни у једној четвртини, а чак у две су гости постигли по 35 поена, све време били у вођству и већ на полувремену имали убедљивих 65:39.

Прва звезда Демаркус Казинс вратио се у поставу после две утакмице паузе због повреде (обе је његов тим изгубио) и одмах преузео улогу вође. Први играч Кингса на Ол стар викенду још од 2004. убацио је 22 поена шутирајући пенале 11/11 и био најбољих скакач меча са 10 ухваћених лопти. Од њега је једино ефикаснији био Руди Геј са 25 поена, Бен Меклемор је додао 20, а још тројица су имала двоцифрен учинак - Вилијамс (17), Стаускас (15) и Каспи (14).

На другој страни, у одсуству Кармела Ентонија и Хозеа Калдерона, бољи од осталих били су Швед са 15, односно Ларкин и Смит са по 13 поена.

Промену тренера Брајана Шоуа у Денверу најпре су платили Јусуф Нуркић и Жофри Ловерњ, јер је његов дојучерашњи асистент Мелвин Хант, који ће водити екипу до краја сезоне, само неколико сати пошто је сео на клупу Нагетса одлучио да се не нађу у тиму.

Снажни центар из Босне и Херцеговине и француски репрезентативац су тако били посматрачи прекида серије од шест везаних победа, јер је Милвоки пао са 106:95 за први тријумф Денвера код куће још од 14. јануара. Блистао је један други Европљанин, Италијан Данило Галинари који је приказао сјајну партију и дошао до рекорда сезоне од 26 поена, а одличан су били Кенет Фарид са дабл-даблом од по 14 поена и скокова и Тај Лосон са 16 поена и 10 асистенција.

Претходну ноћ дуго ће памтити и Леброн Џејмс, али не по томе што је његов Кливленд срушио Бостон са 110:79, већ јер се са 27 поена пробио на 21. место вечне листе стрелаца са укупно 24.508 поена у НБА лиги претекавши бившег саиграча из Мајамија Реја Алена.

"Он ми је један од најбољих пријатеља. Одрастао сам гледајући га, играо сам против њега и имао прилику да будемо у истом тиму протекле две године. Баш сам много сам научио од њега", поручио је Леброн који иначе уопште не воли да прича о својим достигнућима, али је овога пута направио изузетак.

Велико вече једног од најбољих кошаркаша данашњице увеличали су Кајри Ирвинг са 18 и Кевин Лав и Џеј Ар Смит са по 12 поена.

Дерик Роуз, Џими Батлер и Таџ Лосон су повређени, па је Чикагу била потребна тимска игра да би се победио Вашингтон у узбудљивом дуелу, и управо тако су Булси и одиграли у тријумфу од 97:92.

Предводник је био фантастични Никола Миротић са 23 поена и осам скокова кога су пратила четворица са двоцифреним учинком. Поен мање убацио је Арон Брукс, Пау Гасол је додао 20 и 10 скокова, а Жоаким Ноа 14 уз 12 ухваћених лопти, а Тони Шнел 11.

Атланта је потврдила улогу лидера на Истоку и у дербију била боља од Хјустона са 104:96 иако је у једном тренутку била у минусу од 18 поена. Рокетски су били лишени Џејмса Хардена који је одрадио меч суспензије, док су Хоксе предводили Џеф Тиг са 25 и Ал Хорфорд са 18 поена.

Резултати:
Њујорк - Сакраменто 86:124
Шарлот - ЛА Лејкерс 104:103
Кливленд - Бостон 110:79
Атланта - Хјустон 104:96
Чикаго - Вашингтон 97:92
Мемфис - Јута 82:93
Денвер - Милвоки 106:95

Коментари / 0

Оставите коментар