NBA: Mirotić opet blistao, Nurkić i Lovernj se ''hladili''!

U noći između utorka i srede pobede u NBA ligi ostvarili su Sakramento, Klivlend, Denver, Šarlot, Atlanta, Čikago i Juta, a utakmice su obeležili novi rekord Lebrona Džejmsa i još jedna sjajna partija Nikole Mirotića, kao i odsustvo Jusufa Nurkića i Žofrija Lovernja.

Košarka 04.03.2015 | 10:40
NBA: Mirotić opet blistao, Nurkić i Lovernj se ''hladili''!

U danu kada je objavljeno da će košarkaška legenda Vlade Divac postati potpredsednik Sakramenta, kluba u čijem dresu je doživeo blistave NBA trenutke, njegovi Kingsi su mu podarili trijumf nad Njujorkom od čak 38 razlike - 124:86.

Niksi nisu mogli da pariraju ni u jednoj četvrtini, a čak u dve su gosti postigli po 35 poena, sve vreme bili u vođstvu i već na poluvremenu imali ubedljivih 65:39.

Prva zvezda Demarkus Kazins vratio se u postavu posle dve utakmice pauze zbog povrede (obe je njegov tim izgubio) i odmah preuzeo ulogu vođe. Prvi igrač Kingsa na Ol star vikendu još od 2004. ubacio je 22 poena šutirajući penale 11/11 i bio najboljih skakač meča sa 10 uhvaćenih lopti. Od njega je jedino efikasniji bio Rudi Gej sa 25 poena, Ben Meklemor je dodao 20, a još trojica su imala dvocifren učinak - Vilijams (17), Stauskas (15) i Kaspi (14).

Na drugoj strani, u odsustvu Karmela Entonija i Hozea Kalderona, bolji od ostalih bili su Šved sa 15, odnosno Larkin i Smit sa po 13 poena.

Promenu trenera Brajana Šoua u Denveru najpre su platili Jusuf Nurkić i Žofri Lovernj, jer je njegov dojučerašnji asistent Melvin Hant, koji će voditi ekipu do kraja sezone, samo nekoliko sati pošto je seo na klupu Nagetsa odlučio da se ne nađu u timu.

Snažni centar iz Bosne i Hercegovine i francuski reprezentativac su tako bili posmatrači prekida serije od šest vezanih pobeda, jer je Milvoki pao sa 106:95 za prvi trijumf Denvera kod kuće još od 14. januara. Blistao je jedan drugi Evropljanin, Italijan Danilo Galinari koji je prikazao sjajnu partiju i došao do rekorda sezone od 26 poena, a odličan su bili Kenet Farid sa dabl-dablom od po 14 poena i skokova i Taj Loson sa 16 poena i 10 asistencija.

Prethodnu noć dugo će pamtiti i Lebron Džejms, ali ne po tome što je njegov Klivlend srušio Boston sa 110:79, već jer se sa 27 poena probio na 21. mesto večne liste strelaca sa ukupno 24.508 poena u NBA ligi pretekavši bivšeg saigrača iz Majamija Reja Alena.

"On mi je jedan od najboljih prijatelja. Odrastao sam gledajući ga, igrao sam protiv njega i imao priliku da budemo u istom timu protekle dve godine. Baš sam mnogo sam naučio od njega", poručio je Lebron koji inače uopšte ne voli da priča o svojim dostignućima, ali je ovoga puta napravio izuzetak.

Veliko veče jednog od najboljih košarkaša današnjice uveličali su Kajri Irving sa 18 i Kevin Lav i Džej Ar Smit sa po 12 poena.

Derik Rouz, Džimi Batler i Tadž Loson su povređeni, pa je Čikagu bila potrebna timska igra da bi se pobedio Vašington u uzbudljivom duelu, i upravo tako su Bulsi i odigrali u trijumfu od 97:92.

Predvodnik je bio fantastični Nikola Mirotić sa 23 poena i osam skokova koga su pratila četvorica sa dvocifrenim učinkom. Poen manje ubacio je Aron Bruks, Pau Gasol je dodao 20 i 10 skokova, a Žoakim Noa 14 uz 12 uhvaćenih lopti, a Toni Šnel 11.

Atlanta je potvrdila ulogu lidera na Istoku i u derbiju bila bolja od Hjustona sa 104:96 iako je u jednom trenutku bila u minusu od 18 poena. Roketski su bili lišeni Džejmsa Hardena koji je odradio meč suspenzije, dok su Hokse predvodili Džef Tig sa 25 i Al Horford sa 18 poena.

Rezultati:
Njujork - Sakramento 86:124
Šarlot - LA Lejkers 104:103
Klivlend - Boston 110:79
Atlanta - Hjuston 104:96
Čikago - Vašington 97:92
Memfis - Juta 82:93
Denver - Milvoki 106:95

Komentari / 0

Ostavite komentar