Министар добио обезбјеђење због фризуре!

Члан Владе пријавио полицији да му је на улици пришао човек и запретио да ће га ошишати, због чега је добио бодигарда

Забава 03.03.2015 | 22:27
Министар добио обезбјеђење због фризуре!

Министар културе и информисања Иван Тасовац добио је недавно претње да ће бити ошишан на ћелаво, због чега му је појачано обезбеђење, открива Курир!

Наиме, некадашњем шефу Филхармоније пре неколико недеља је запретила непозната особа, што је уредно пријавио полицији, те надлежни органи тренутно истражују коме смета заштитни знак овог културњака. У МУП су нам незванично потврдили да је Тасовац због претњи добио обезбеђење.

- Претње је добио усмено. На улици му је пришао човек и рекао да ће му ошишати косу. Будући да полиција све претње, како грађанима тако и људима на власти, схвата озбиљно, министру Тасовцу је одмах додељено обезбеђење. Ништа се не сме препустити случају јер данас има разних људи који су на све спремни - каже извор Курира у МУП и додаје:

- Министру је додељен један полицајац. Он га вози, а истовремено брине и о његовој безбедности.

Све испитати

Тасовац јуче није одговарао на позиве Курира, а стручњаци за безбедност кажу да све претње треба схватити озбиљно.

- Претња мора да буде третирана као озбиљна све док се не докаже супротно. У таквим случајевима је подизање мера обезбеђења више него оправдано. Иначе, надам се да претње Тасовцу нису нешто озбиљно - каже професор Факултета безбедности Зоран Драгишић.

Са њим је сагласан и бивши оперативац ДБ Божа Спасић, који каже да није необично да људи на власти добијају претње.

- Те претње долазе или од људи који су незадовољни радом тог човека или чак могу да имају приватни мотив. Међутим, пошто се Тасовац бави послом који не задире ни у какав степен насиља, мислим да су претње дошле из нечијег револта. Не верујем да су то терористичке претње - каже Спасић.

Министар ћути

Такође додаје да је очекивано што су предузете одређене мере, односно што је министрово обезбеђење појачано, али наглашава да то може да потраје само док се не утврди одакле су претње дошле.

Ни из Министарства културе и информисања до закључења броја нисмо добили одговор на питање када је тачно прећено Тасовцу и због чега.

Тасовац је годинама препознатљив по „лудој фризури“. Ипак, на недавно одржаној војној паради могли смо да га видимо у другачијем издању, али силом прилика, јер га је ухватио пљусак. Занимљиво је да је и током недавне посете Музеју науке и технике од радника добио заштитни шлем са посебно направљеним отворима за његову фризуру.

Стилиста му поручио:
ПОКРИЈ СЕ ШЛЕМОМ
Мој стилиста ме убеђује да је време да своју фризуру покријем војничким шлемом, а ја држим да би тај шлем морао да буде толики да постанем невидљив. Јер време је да постанем невидљив да бих могао да будем свеприсутан - рекао је Тасовац.

Извор: Курир

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

посто је он стар

03.03.2015 21:34

Зна ста је субрина, а и нормалан сампон за стару, суху косу. Ја купим свом оцу Гарниер с уљем и о.к.

ОДГОВОРИТЕ