Протест радника пред Основним судом

Радници повјериоци ФАМ Јелшинград у стечају данас су протестовали пред бањалучким Основним судом. Тврде да суд односно поступајући судија опструишу извршење Одлуке Окружног суда Бања Лука којом у стечајну масу треба да буде враћено два милиона марака раније скинутих са рачуна фабрике у стечају.

Република Српска 02.03.2015 | 15:33
Протест радника пред Основним судом

Радници, повјериоци Фам Јелшинград у стечају траже да Основни суд Бања Лука хитно изврши пресуду Окружног суда у Бања Луци и да два милиона марака која су својевремено у стечајном поступку уплаћена фирми Еуромотор буду враћена. Тврде да Основни суд Бања Лука и поступајући судија намјерно у нечијем интересу опструишу извршење пресуде Окружног суда.

Окружни суд је одлуку о враћању два милиона марака донио 22. Августа прошле године.

Основни суд обавијестио је јавност да је адвокат, пуномоћеник стечајног управника Јелшинграда тражила одгоду расправе до априла због здравствених проблема.

„Након одржане расправе у априлу мјесецу суд ће о приједлогу за противизвршење одлучити у складу са одредбама Закона о извршном поступку Републике Српске.

Надаље, обавјештавамо Вас да судија Небојша Пејовић више није на извршном реферату већ је распоредјен на други реферат. На извршни реферат је распоредјен други судија а по одлуци В.Д. предсједника суда који ће убудуће поступати у горе наведеном предмету“- пише у одговору бањалучког Основног суда.

Радници повјериоци питају какве везе има адвокат са извршењем пресуде и кажу да су именовали новог адвоката експресно. Раднике Јелшинграда подржали су Мали акционари.

Инсистирају на опсежним истрагама случаја Јелшинград и два милиона марака. Траже и да се испита улога поступајућег судије у том случају и да надлежни органи утврде у чијем интересу раде и коликим богатством располажу одредјене судије Основног суда.

БН ТВ

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

мирна лука

02.03.2015 14:39

У интересу Гостимира Иванковица

ОДГОВОРИТЕ
Name

кондор

02.03.2015 14:40

НЕБОЈСА ПЕЈОВИЦ НАЈКОРУМПИРАНИЈИ СУДИЈА СА АДВОКАТОМ БУБИЦЕМ УЗИМАЈУ ПРИВАТНУ И ДРУСТВЕНУ ИМОВИНУ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

мирна лука

02.03.2015 14:51

Овај адвокат Бубиц унистио многе фирме измедју осталих и моју заједно са Дусаницем,стецајним управником Драгојевицем и судијо Мидхом Вукелићем

Name

бивси

02.03.2015 15:07

Ста хоце у затвор, па забога омогуците народу тамо имају 3 оброка сигурно, народ зна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БРОД

02.03.2015 16:37

За побједу Српске.

ОДГОВОРИТЕ