Protest radnika pred Osnovnim sudom

Radnici povjerioci FAM Jelšingrad u stečaju danas su protestovali pred banjalučkim Osnovnim sudom. Tvrde da sud odnosno postupajući sudija opstruišu izvršenje Odluke Okružnog suda Banja Luka kojom u stečajnu masu treba da bude vraćeno dva miliona maraka ranije skinutih sa računa fabrike u stečaju.

Republika Srpska 02.03.2015 | 15:33
Protest radnika pred Osnovnim sudom

Radnici, povjerioci Fam Jelšingrad u stečaju traže da Osnovni sud Banja Luka hitno izvrši presudu Okružnog suda u Banja Luci i da dva miliona maraka koja su svojevremeno u stečajnom postupku uplaćena firmi Euromotor budu vraćena. Tvrde da Osnovni sud Banja Luka i postupajući sudija namjerno u nečijem interesu opstruišu izvršenje presude Okružnog suda.

Okružni sud je odluku o vraćanju dva miliona maraka donio 22. Avgusta prošle godine.

Osnovni sud obavijestio je javnost da je advokat, punomoćenik stečajnog upravnika Jelšingrada tražila odgodu rasprave do aprila zbog zdravstvenih problema.

„Nakon održane rasprave u aprilu mjesecu sud će o prijedlogu za protivizvršenje odlučiti u skladu sa odredbama Zakona o izvršnom postupku Republike Srpske.

Nadalje, obavještavamo Vas da sudija Nebojša Pejović više nije na izvršnom referatu već je rasporedjen na drugi referat. Na izvršni referat je rasporedjen drugi sudija a po odluci V.D. predsjednika suda koji će ubuduće postupati u gore navedenom predmetu“- piše u odgovoru banjalučkog Osnovnog suda.

Radnici povjerioci pitaju kakve veze ima advokat sa izvršenjem presude i kažu da su imenovali novog advokata ekspresno. Radnike Jelšingrada podržali su Mali akcionari.

Insistiraju na opsežnim istragama slučaja Jelšingrad i dva miliona maraka. Traže i da se ispita uloga postupajućeg sudije u tom slučaju i da nadležni organi utvrde u čijem interesu rade i kolikim bogatstvom raspolažu odredjene sudije Osnovnog suda.

BN TV

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

mirna luka

02.03.2015 14:39

U interesu Gostimira Ivankovica

ODGOVORITE
Name

kondor

02.03.2015 14:40

NEBOJSA PEJOVIC NAJKORUMPIRANIJI SUDIJA SA ADVOKATOM BUBICEM UZIMAJU PRIVATNU I DRUSTVENU IMOVINU..

ODGOVORITE
Name

mirna luka

02.03.2015 14:51

Ovaj advokat Bubic unistio mnoge firme izmedju ostalih i moju zajedno sa Dusanicem,stecajnim upravnikom Dragojevicem i sudijo Midhom Vukelićem

Name

bivsi

02.03.2015 15:07

Sta hoce u zatvor, pa zaboga omogucite narodu tamo imaju 3 obroka sigurno, narod zna.

ODGOVORITE
Name

BROD

02.03.2015 16:37

Za pobjedu Srpske.

ODGOVORITE