Шарић: Тражили су од мене да Дачића пошаљем у затвор

Пљеваљски нарко-бос Дарко Шарић изјавио је јуче у Специјалном суду у Београду да му је бивша власт нудила 10 година затвора уколико прихвати да сведочи против лидера СПС Ивице Дачића!

Србија 26.02.2015 | 12:00
Шарић: Тражили су од мене да Дачића пошаљем у затвор

- Ми смо жртве политичке оптужнице! Прогласили су ме државним непријатељем, а бивши председник Борис Тадић окривио ме да сам хтео да га убијем. Све то догодило се због пријатељства Родољуба Радуловића и Ивице Дачића. Све је то урађено да би Дачића уцењивали заједничким сликама њега и Радуловића са летовања из 2008. Истина је да Миша јесте имао бродове, али је смешна оптужба да је шверцовао кокаин. Па Миши да неко помене кокаин, он би побегао до Сомалије и тамо поцрнео од муке - насмејао је присутне нарко-бос и разоткрио да Радуловић нема намеру да се преда:

- Поручио сам му преко адвоката да дође, али њему не пада на памет!

Током скоро четири сата излагања Дарко Шарић изнео је бројне разлоге због којих се, како сматра, нашао у средишту намештаљке „иако за тешке оптужбе нема ниједног доказа“.

Велики послови

- Никакве везе немам с кокаином нити је у мом присуству било ко причао о томе. Ушао сам у велике послове, али бивши режим је мрзео руководство Црне Горе. Оптужили су ме зато што ја доле имам јака познанства, то је исто као што су Мишу оптужили за Дачића. Знам шта су ми све нудили само да сведочим! Знао сам да сам готов кад су измислили приче да ме Ацо Ðукановић ранио у ногу. Морао сам да скидам гаће да бих људима доказао да нисам рањен - испричао је нарко-бос.

Тврдећи да оно што говори „није празна прича и да за све што каже има доказе и сведоке“, он је открио да поседује писмо у којем га сведок-сарадник Небојша Јоксовић убеђује да се нагоди.

- То је било неколико дана пре него што ми је ухапшен брат. Написао ми је: „Види шта се дешава између Србије и Црне Горе, буди паметан“ - објаснио је Шарић.

Осим односа две државе, проблем је, како тврди, била и продаја „Штампе“.

- Проблем је било и то што је мој пријатељ Небојша Јестровић одбио да Мирославу Мишковићу прода „Штампу“ за 44 милиона евра. Али о томе нећу да причам, звучаће као теорија завере - рекао је он.

Помоћ пријатеља

Списак разлога због којих нарко-бос сматра да га је тадашња власт повезала са запленом дроге у „Балканском ратнику“ ту се није завршио.

- Причало се и да хоће да ме хапсе због бизнисмена коме сам помагао. То је мој пријатељ који је исто тако овде политички оптужен и увек сам сматрао да није крив, али нећу сад да кажем његово име - рекао је Шарић, мислећи највероватније на Станка Суботића.

Дарко Шарић је посебну пажњу посветио исказима сведока-сарадника јер су, по његовом мишљењу, то једини докази које тужилаштво има против њега.

- Месец дана пре него што је сведочио, Драшко Вуковић се састао с покојним Микијем Ракићем. Ракић му је понудио промену идентитета и 500.000 евра у кешу само да му помогне да „сатру Дарка Шарића“. Али гади ми се да причам и износим податке о томе јер је Мики Ракић мртав - рекао је он.

На тврдње Дарка Шарића да је „бивше државно руководство радило све да би сведочио против тадашњег руководства Црне Горе“, али и да је покојни Миодраг Ракић сведоку-сараднику Драшку Вуковићу нудио 500.000 евра само да би „сатрли Шарића“ тадашњи председник Србије Борис Тадић је рекао да су то „апсолутне неистине“.

- Ово није први пут да се кривични процеси користе у сврху напада на политичке противнике и да криминалци покушавају да кривичне процесе ставе у политички контекст. То је био случај и са Легијом, Јоцом Амстердамом, а сада и са Шарићем. Оваква таблоидизација и политизација кривичних процеса дискредитује борбу против организованог криминала јер је претвара у борбу против политичких противника, а не против криминалаца - рекао је Тадић за Курир.

Дачић јуче није одговарао на позиве нашег листа.

Нагрди га

МОЈ БРАТ НЕМА МОЗГА ЗА ШВЕРЦ

Дарко Шарић јуче је дао интересантно објашњење због чега не би никада свог брата, оптуженог Жељка Вујановића, ангажовао за шверц кокаина, чак и да је то радио.

- Прво, он ми је брат, а друго - он нема мозга за то! Он је добар човек, али кад год га погледам, он спава! И покојни Драган Дудић Фриц ми је рекао да није способан чак ни за казино,када сам га послао код њега у Котор да учи како се ради - рекао је Шарић. На питање тужиоца да ли је знао да се Вујановић ипак бави трговином наркотицима јер је то и сам признао у изјави, нарко-бос је додао:

- Не, и данас држи погнуту главу кад га погледам.

Подршка пријатељу

МАЦА БОДРИО ШАРИЋА

У публици су се као подршка Шарићу налазили сарајевски глумац Драган Маринковић Маца, Шарићева супруга Лана Поповић, родбина и пријатељи.

- Добар је био - кратко је у паузи прокоментарисао познати водитељ.

Мистериозан

МИЛУТИН ЈЕ МОЖДА ПОЛИТИЧАР

Говорећи о транскриптима његових снимљених разговора и Маји која се помиње у њима, Шарић је поменуо и извесног Милутина.

- Маја је девојка из Крагујевца с којом је требало да се нађе Милутин, али сте њега избацили из списа. Милутин је можда познати политичар, а можда и није - рекао је Шарић.

ШТА ЈЕ СВЕ ИЗЈАВИО ШАРИЋ

- Пет година изучавали су ме као неку бубу, неку животињу
- О мени су говорили и криминолози, и психолози, и психијатри, али и астролози
- Још ни судски поступак није готов а о мени су написали књигу
- Гледао сам како се отимају о моју имовину коју држава распродаје
- Нисам хтео да се вратим јер су намеравали да ме спале као вештицу

Без нагодбе

НИСАМ СЕ ПРЕДАО МИЛОВИЋУ

Према речима Дарка Шарића, кад је одлучио да се преда, никакве нагодбе нити споразуме није склопио.
- Кад сам допутовао, предао сам се поштеним полицајцима, а не Родољубу Миловићу - рекао је нарко-бос.

Курир је јуче позвао и Миловића.

- Нисам део те приче, то је све што могу да кажем - рекао је бивши начелник УКП.

Извор: Курир

 

 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

зузу

26.02.2015 12:13

Пустите цовјека ста га годинама малтретирате ко вам је крив сто ви нисте знали како да се обогатите боље би било да хапсите сиптаре и политицаре него једног цовјека коме политицари и које какве звјерке из подземља смијестају. Ја бих га ослободила ал вам он смета .

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПОСАО

26.02.2015 12:46

СТРПАЛИ БИ ОНИ ЊЕГА НА 20 ГОДИНА АЛИ НЕМАЈУ НИКОГ ИСКУСНОГ КАО ОН ДА НАСТАВИ ПОСАО.ДАРКО ЈЕ БОГ ЗА ЛОПОВЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

тезо

26.02.2015 13:20

За разлику од политицара он је паре улагао у земљу а ови покрадосе и изнесосе па Кипар је потонуо 5цм колко су пара одњели.

ОДГОВОРИТЕ