Šarić: Tražili su od mene da Dačića pošaljem u zatvor

Pljevaljski narko-bos Darko Šarić izjavio je juče u Specijalnom sudu u Beogradu da mu je bivša vlast nudila 10 godina zatvora ukoliko prihvati da svedoči protiv lidera SPS Ivice Dačića!

Srbija 26.02.2015 | 12:00
Šarić: Tražili su od mene da Dačića pošaljem u zatvor

- Mi smo žrtve političke optužnice! Proglasili su me državnim neprijateljem, a bivši predsednik Boris Tadić okrivio me da sam hteo da ga ubijem. Sve to dogodilo se zbog prijateljstva Rodoljuba Radulovića i Ivice Dačića. Sve je to urađeno da bi Dačića ucenjivali zajedničkim slikama njega i Radulovića sa letovanja iz 2008. Istina je da Miša jeste imao brodove, ali je smešna optužba da je švercovao kokain. Pa Miši da neko pomene kokain, on bi pobegao do Somalije i tamo pocrneo od muke - nasmejao je prisutne narko-bos i razotkrio da Radulović nema nameru da se preda:

- Poručio sam mu preko advokata da dođe, ali njemu ne pada na pamet!

Tokom skoro četiri sata izlaganja Darko Šarić izneo je brojne razloge zbog kojih se, kako smatra, našao u središtu nameštaljke „iako za teške optužbe nema nijednog dokaza“.

Veliki poslovi

- Nikakve veze nemam s kokainom niti je u mom prisustvu bilo ko pričao o tome. Ušao sam u velike poslove, ali bivši režim je mrzeo rukovodstvo Crne Gore. Optužili su me zato što ja dole imam jaka poznanstva, to je isto kao što su Mišu optužili za Dačića. Znam šta su mi sve nudili samo da svedočim! Znao sam da sam gotov kad su izmislili priče da me Aco Ðukanović ranio u nogu. Morao sam da skidam gaće da bih ljudima dokazao da nisam ranjen - ispričao je narko-bos.

Tvrdeći da ono što govori „nije prazna priča i da za sve što kaže ima dokaze i svedoke“, on je otkrio da poseduje pismo u kojem ga svedok-saradnik Nebojša Joksović ubeđuje da se nagodi.

- To je bilo nekoliko dana pre nego što mi je uhapšen brat. Napisao mi je: „Vidi šta se dešava između Srbije i Crne Gore, budi pametan“ - objasnio je Šarić.

Osim odnosa dve države, problem je, kako tvrdi, bila i prodaja „Štampe“.

- Problem je bilo i to što je moj prijatelj Nebojša Jestrović odbio da Miroslavu Miškoviću proda „Štampu“ za 44 miliona evra. Ali o tome neću da pričam, zvučaće kao teorija zavere - rekao je on.

Pomoć prijatelja

Spisak razloga zbog kojih narko-bos smatra da ga je tadašnja vlast povezala sa zaplenom droge u „Balkanskom ratniku“ tu se nije završio.

- Pričalo se i da hoće da me hapse zbog biznismena kome sam pomagao. To je moj prijatelj koji je isto tako ovde politički optužen i uvek sam smatrao da nije kriv, ali neću sad da kažem njegovo ime - rekao je Šarić, misleći najverovatnije na Stanka Subotića.

Darko Šarić je posebnu pažnju posvetio iskazima svedoka-saradnika jer su, po njegovom mišljenju, to jedini dokazi koje tužilaštvo ima protiv njega.

- Mesec dana pre nego što je svedočio, Draško Vuković se sastao s pokojnim Mikijem Rakićem. Rakić mu je ponudio promenu identiteta i 500.000 evra u kešu samo da mu pomogne da „satru Darka Šarića“. Ali gadi mi se da pričam i iznosim podatke o tome jer je Miki Rakić mrtav - rekao je on.

Na tvrdnje Darka Šarića da je „bivše državno rukovodstvo radilo sve da bi svedočio protiv tadašnjeg rukovodstva Crne Gore“, ali i da je pokojni Miodrag Rakić svedoku-saradniku Drašku Vukoviću nudio 500.000 evra samo da bi „satrli Šarića“ tadašnji predsednik Srbije Boris Tadić je rekao da su to „apsolutne neistine“.

- Ovo nije prvi put da se krivični procesi koriste u svrhu napada na političke protivnike i da kriminalci pokušavaju da krivične procese stave u politički kontekst. To je bio slučaj i sa Legijom, Jocom Amsterdamom, a sada i sa Šarićem. Ovakva tabloidizacija i politizacija krivičnih procesa diskredituje borbu protiv organizovanog kriminala jer je pretvara u borbu protiv političkih protivnika, a ne protiv kriminalaca - rekao je Tadić za Kurir.

Dačić juče nije odgovarao na pozive našeg lista.

Nagrdi ga

MOJ BRAT NEMA MOZGA ZA ŠVERC

Darko Šarić juče je dao interesantno objašnjenje zbog čega ne bi nikada svog brata, optuženog Željka Vujanovića, angažovao za šverc kokaina, čak i da je to radio.

- Prvo, on mi je brat, a drugo - on nema mozga za to! On je dobar čovek, ali kad god ga pogledam, on spava! I pokojni Dragan Dudić Fric mi je rekao da nije sposoban čak ni za kazino,kada sam ga poslao kod njega u Kotor da uči kako se radi - rekao je Šarić. Na pitanje tužioca da li je znao da se Vujanović ipak bavi trgovinom narkoticima jer je to i sam priznao u izjavi, narko-bos je dodao:

- Ne, i danas drži pognutu glavu kad ga pogledam.

Podrška prijatelju

MACA BODRIO ŠARIĆA

U publici su se kao podrška Šariću nalazili sarajevski glumac Dragan Marinković Maca, Šarićeva supruga Lana Popović, rodbina i prijatelji.

- Dobar je bio - kratko je u pauzi prokomentarisao poznati voditelj.

Misteriozan

MILUTIN JE MOŽDA POLITIČAR

Govoreći o transkriptima njegovih snimljenih razgovora i Maji koja se pominje u njima, Šarić je pomenuo i izvesnog Milutina.

- Maja je devojka iz Kragujevca s kojom je trebalo da se nađe Milutin, ali ste njega izbacili iz spisa. Milutin je možda poznati političar, a možda i nije - rekao je Šarić.

ŠTA JE SVE IZJAVIO ŠARIĆ

- Pet godina izučavali su me kao neku bubu, neku životinju
- O meni su govorili i kriminolozi, i psiholozi, i psihijatri, ali i astrolozi
- Još ni sudski postupak nije gotov a o meni su napisali knjigu
- Gledao sam kako se otimaju o moju imovinu koju država rasprodaje
- Nisam hteo da se vratim jer su nameravali da me spale kao vešticu

Bez nagodbe

NISAM SE PREDAO MILOVIĆU

Prema rečima Darka Šarića, kad je odlučio da se preda, nikakve nagodbe niti sporazume nije sklopio.
- Kad sam doputovao, predao sam se poštenim policajcima, a ne Rodoljubu Miloviću - rekao je narko-bos.

Kurir je juče pozvao i Milovića.

- Nisam deo te priče, to je sve što mogu da kažem - rekao je bivši načelnik UKP.

Izvor: Kurir

 

 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

zuzu

26.02.2015 12:13

Pustite covjeka sta ga godinama maltretirate ko vam je kriv sto vi niste znali kako da se obogatite bolje bi bilo da hapsite siptare i politicare nego jednog covjeka kome politicari i koje kakve zvjerke iz podzemlja smijestaju. Ja bih ga oslobodila al vam on smeta .

ODGOVORITE
Name

ПОСАО

26.02.2015 12:46

СТРПАЛИ БИ ОНИ ЊЕГА НА 20 ГОДИНА АЛИ НЕМАЈУ НИКОГ ИСКУСНОГ КАО ОН ДА НАСТАВИ ПОСАО.ДАРКО ЈЕ БОГ ЗА ЛОПОВЕ.

ODGOVORITE
Name

tezo

26.02.2015 13:20

Za razliku od politicara on je pare ulagao u zemlju a ovi pokradose i iznesose pa Kipar je potonuo 5cm kolko su para odnjeli.

ODGOVORITE